Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam . Ponownie problem z allegro prawdopodobnie po wlaczeniu promowania. Przedmiot wystawiony dzisiaj o 18 ponownie a więc pobrane zostało 19zł i udało się go sprzedać o 18:45. Był to tylko jeden przedmiot aukcja się zakonczyła a allegro wznawia mi aukcje pod innym adresem identycznie i znow pobiera mi 19zł dlaczego tak się dzieje o ile rozumiem wystawianie ponowne jesli nikt nie kupi w okreslonym terminie ale w momencie sprzedazy i ponownym wystawieniu co jesli ktoś znow by kupił towar ktorego juz nie posiadam 😕
@Trib_all Cześć 🙂 Czy korzystasz z narzędzi zewnętrznych? Być może stamtąd zlecono wznowienie oferty. Podaj proszę numer oferty, to sprawdzimy tę sytuację.
12052449186 numer aukcji sprzedanej i oplaconej. a po minucie wznawia się identyczna aukcja ale juz z tym numerem 12052567522. Nie korzystam z innych źrodeł jak strona allegro.pl i czasem aplikacja allegro ale w tym przypadku wystawiane bylo przez strone jak zawsze i nigdy nie bylo problemu a wszystko sie zaczyna jak wlaczy sie to Wasze promowanie... z ktore zaplacilem 4 razy w przeciagu 10 dni i to wszystko do jednej aukcji a piszecie ze to na 10 dni jest 19zl wiec klamstwo
A tutaj podsylam calość ile kosztuje promowanie...
@Trib_all Masz zaznaczoną opcję wznowienia z pełną liczbą sztuk. Zaznaczyłeś ją w formularzu sprzedaży. To ta część formularza:
Przy tej opcji oferta jest ponownie wystawiana niezależnie od tego ile przedmiotów sprzedasz.
Jeśli chodzi o opłaty za wyróżnienie pokazane na zrzutach, nie ma tu błędu. Są 4 oferty i w każdej z nich była aktywna opcja wyróżnienia, więc opłata została naliczona 4 razy (dla każdej z ofert osobno).
Mam ten sam problem i nie rozumiem działania tego "wspaniałego" narzędzia. Przecież jest różnica między zakończeniem samoczynnym oferty a zakończeniem z tego powodu, że ktoś coś kupił! To jest totalny bezsens. Możecie to zmienić?
@Piaska6 Raczej nie zmienia tej opcji. Pozostaje odznaczyć.
Ręczne ponowne odpalanie 400 wystawionych ofert też nie jest git.
Oni to zrobili celowo i z premedytacją. To jest tylko na prywatnych kontach. Odkryłam to jakoś w maju lub czerwcu 2023 wtedy nawet komunikat był błędny i informował, że przedmioty sprzedane nie zostaną wznowione. Założyłam wtedy tu temat zgłaszając błąd. Poprawili to owszem ale tylko sam komunikat. Zawsze to dodatkowe złocisze dla nich za wystawienia ofert czy wznowienia.... Co z tego, że ktoś kupi coś czego już nie ma. Przy kilku przedmiotach możesz nie korzystać z tej opcji i wznawiać ręcznie. Przy większej ilości nie da się, po kilku miesiącach robi się sajgon i niektóre przedmioty powznawiane po kilka razy... Już łatwiej zdejmować po sprzedaży i przepraszać jak ktoś zdąży drugi raz kupić...
@AnnaG-Antyki Zdaje się, że nie jest to tylko na prywatnych kontach, chyba że coś się zmieniło.Ja przechodziłem to na koncie firmowym.Przy zaznaczonym automatycznym wznawianiu jednostkowego przedmiotu i opcji wyłącznie "kup teraz", oferta wznawiała się zaraz po zakończeniu sprzedażą.Sprawę załatwiła opcja "kup teraz" z licytacją.Takie oferty po sprzedaży nie wznawiają się automatycznie, niezależnie czy sprzedaż nastąpiła w opcji "kup teraz" czy licytacji.
Tak i nie. Ja po przejściu na firmowe omyłkowo z tym wystawiałam, przyzwyczajenie po prywatnym. Oczywiście portal ma gdzieś takie przydatne funkcje jak masowa zmiana tego. I teraz część mam tak, a część tak... Na firmowym masz obie opcje. I już w 2023 tak było.
@AnnaG-Antyki Mój formularz wygląda inaczej, prawdopodobnie ze względu na dodaną opcję licytacji i ograniczenie czasowe.
Tak licytacje nigdy wystawiania sprzedanych nie miały.
@AnnaG-Antyki Wcześniej jak miałem opcję wyłącznie "kup teraz" i tylko jedną sztukę, pomimo sprzedaży oferta była wznawiana.Dlatego teraz mam wszystkie z opcją licytacji.
Heh a ja od licytacji odchodzę, bo gorzej się sprzedają i w dodatku połowa nie płaci lub płaci po 20-30 dniach. Tylko to wznawianie dobija...
@AnnaG-Antyki Ja zrobiłem różnicę pomiędzy licytacją, a kup teraz 10 zł.W niektórych przypadkach nieco więcej.Możesz określić w licytacji taką samą cenę jak w opcji "kup teraz".Co do płatności, w zakładce "o sprzedającym" określiłem termin zapłaty max 7 dni niezależnie czy będzie to zakup w "kup teraz" czy licytacji.Allegro i tak po 7 dniach pobiera prowizję, a po chwili w przypadku nieopłaconego zamówienia zwraca i zamówienie kupującego anuluje.Przedmiot wystawiam ponownie.7 dni, to wystarczający termin na zapłatę jeżeli ktoś chce rzeczywiście kupić.
Kompletny absurd, Allegro coraz bardziej schodzi na psy..