Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o informację dlaczego Allegro wznawia ofertę po sprzedaży mimo , że w aukcji jest określone że dotyczy jednego przedmiotu ? Zaznaczam ,ż e aukcja ma zostać wznowiona po jej zakończeniu , a nie po sprzedaży . To jest jawne naciąganie na kolejną złotówkę za wystawienie .
@daria21011 Czy podczas wystawiania oferty zaznaczyłaś opcję automatycznego wznawiania oferty?
Żeby wyłączyć automatyczne wznawianie oferty, przejdź do zakładki Mój asortyment, odszukaj ofertę i edytuj ją. W formularz odznacz opcję automatycznego wznawiania.
Dziękuje . To niestety nie rozwiązuje problemu . Przy większej ilosci ofert chce uniknąć konieczności ręcznego wznawiania . Sprzedaż powinna kończyć aukcje definitywnie w przypadku kiedy jest wystawiony jeden przedmiot w ofercie . Jest to w mojej opinii działanie na szkodę wystawiającego .
Zgadzam się z tym co mówi osoba zgłaszająca. Właśnie Allegro wznowiło moją aukcję, na której sprzedałem jeden przedmiot i teraz został kupiony drugi raz !! I co mam teraz zrobić?
Zostanę uznany za nierzetelnego sprzedawcę, bo Allegro ma zły algorytm i wznawia oferty nawet po sprzedaży? Przecież to nie ma żadnego sensu. Czy możecie to zmienić, bo to powoduje same problemy !!!!!!
@Maras_G1 w ofercie musiała być opcja wznowienia po zakończeniu. Zwróć pieniądze po krotce opisz sytuację i zapomnij. Trzeba zwracać na zaznaczone pola formularza.
@daria21011 @Maras_G1 jeśli zanznaczacie opcję wznów aukcje po jej zakonczeniu logicznym jest że przy wystawieniu jednej sztuki po jej sprzedazy aukcja jest ZAKOŃCZONA i system tak to widzi. Skoro widzi aukcje jako zakonczoną ZGODNIE Z TYM CO ZAZNACZYLIŚCIE wznawia ją.
Jedynym sposobem jest nieoznaczanie automatycznego wznawiania aukcji i ewentualne jej ręczne wznowienie jeśłi nie dojdzie do sprzedaży przedmiotu.
W przeciwnym razie system po sprzedaży przedmiotu zawsze Wam wznowi zakonczoną aukcjie ponieważ tak ją oznaczyliście w momencie wystawiania
To proszę w takim razie o informację jak należy wystawić jeden przedmiot tak, by po zakupie aukcja się zakończyła, a gdy nikt nie kupi i aukcja się skończy, to system ją automatycznie wznowi? Czy coś takiego jest możliwe, bo z tego co czytam, to nie.
Obecnie nie ma takiej możliwości. 😞
Czy coś takiego jest możliwe, bo z tego co czytam, to nie. Bo nie ma!!!
Na koncie firmowym takie rozwiązanie istnieje Allegro nabija sprzedających prywatnych w butelkę .