anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż na Allegro, kasa fiskalna czy drukarka fiskalna?

Client:85843093
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Od nowego roku mam zaplanowane otwarcie sklepu z artykułami dla zwierząt i mam dylemat co zakupić do fiskalizacji transakcji kasę czy drukarkę fiskalną?  Sprzedawca kas i drukarek sugeruje drukarkę z programem do drukowania paragonów, proszę o radę, może ktoś miał ten sam problem i już go rozwiązał. Musze sprawę sfinalizować w tym tygodniu. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:85843093 Radze drukarkę, zwłaszcza jeśli będziesz sprzedawał w sieci.

#7 Wielbiciel#

Dzięki za odpowiedz, też mi tak sugerują, tylko czy faktycznie muszę mieć dodatkowy program? czy obsłużę drukowanie paragonów fiskalnych na drukarce z poziomu Allegro?

To jest dla mnie istotne, bo nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, jaki program? czy jest potrzebny?

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:85843093 Musisz mieć program do obsługi drukarki, nie obsłużysz tego z poziomu Allegro. Może to byc oprogramowanie dedykowane, sklepy internetowe mają takie funkcje lub na przykład programy do obsługi sprzedaży jak Baselinker i podobne. Lub po prostu program księgowy, zależy z czego tam będziesz korzystał.

Drukarka - obsługa przez komputer, a kasa to jak maszyna do pisania, tak bardzo ogólnie.

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:85843093 

Chwila, stop. Pisz wszystko co możesz. To będzie drop, masz sklep stacjonarny? To będzie tylko magazyn i wysyłka. Jak dużo chcesz sprzedawać docelowo? Drukarka fiskalna nie zadziała z Allegro.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Cześć,

to będzie tylko e-commerce, na razie z mojego magazynu, potem może jeszcze drop. 

W międzyczasie rozmawiałem z moim Skarbowym, muszę mieć szczegółowe paragony/nazwa/ więc pozostaje drukarka. Dlaczego piszesz że nie nie zadziała z Allegro? a z Baselinkerem?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

No z Allegro, w sensie Sales Center nie działa. Allegro takiej funkcjonalności nie dostarcza. BL oczywiście taką funkcję posiada. A masz Ty jakiś program magazynowy? Jakoś tego JPK trzeba będzie zrobić. Wg mnie porozmawiaj koniecznie z księgową. Z nią / nim ustal taktykę.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

US każdemu mówi, że musi być szczegółowa nazwa.

A czemu nie zadziała? Bo to tylko drukarka i drukuje, co jej program każe.

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Nie za bardzo rozumiem, o co pytasz.

Przecież to chyba podstawa - komputer, program i drukarka fiskalna.

oznacz moderatorów