Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Wystawiłam przedmiot na allegro lokalnie gdzie w opisie napisałam, że jest uszkodzony. Po zakupie poinformowałam kupującego, ze towar jest uszkodzony.
Kupujący tymczasem twierdzi że było za dużo opisu, nie widział tego i chce zwrotu. Co w takim wypadku mam robić? Pozdrawiam
@vMisha Na zwrot nie musisz się godzić, zakup od sprzedającego prywatnego i jak było wszystko opisane to zdecyduj sam, jak złoży reklamację to wówczas musisz ją rozpatrzyć.
Ja jeszcze nie wysłałam towaru. Po zakupie poinformowałam kupującego że telefon jest uszkodzony tak jak napisałam w opisie. A kupujący odpowiedział że chce anulować zakup, bo było za dużo opisu i nie widział tego.
Czy będę mieć jakieś problemy z allegro ?
@vMisha Problemy mogą być, skoro go nie che to zrobi "wszystko" żeby go zwrócić reklamować itd. nie chcesz mieć problemów oddaj kasę, tak bym zrobił.
Chyba lepiej zwrócić kasę jak jeszcze towaru nie wysłałaś szkoda się wadzić później bawić w reklamację itp. Lepiej wystawić ponownie może kupi ktoś kto przeczyta opis 🙂
A reklamację mogę rozpatrzeć negatywnie jak w opisie napisałam że towar jest uszkodzony?
Można, zrobisz jak uważasz.
@vMisha Pokaż link do tej oferty.
a2cc4e1e-a875-4eee-b37c-a3c94fd0aeb3
Tylko to znalazłam
To jest numer zamówienia 🙂
Jeśli pokażesz link do oferty to rzucimy okiem na opis i będziemy w stanie podpowiedzieć coś bardziej konkretnego.
To nie jest to. To nr zamówienia, ale jak kupujacy nie chce to zawsze są problemy, tym bardziej jak nie wysłałeś jeszcze.
daje zdjecie bo nie wiem gdzie znalezc link do sprzedanego towaru
Nic zdjęcie nie da, bo my go nie widzimy.
@vMisha Ty sobie chyba żartujesz 😂
Oddaj kupującemu pieniądze zanim zrobi to Allegro i Cię zbanują.
Trochę się rozpisałaś w tej ofercie, nie wiem czy to nie "celowo". 😉
Skopiowałam specyfikację z xkom i nie zauważyłam ile tego było
To zwróć to kasę.🤗
@vMisha Jasne jasne - „nie zauważyłaś” 😄
To teraz oddaj kupującemu kasę, wystaw aukcję ponownie, zrób normalny opis (bez tych wszyskich technicznych detali bo nikogo to nie interesuje) i informację o uszkodzonym ekranie daj na samym początku tego opisu.
Powodzenia.
Naprawdę nie zauważyłam bo wstawiałam ogłoszenie z telefonu. Chciałam żeby kupujący wiedzieli dobrze jaka specyfikacje ma telefon