anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Status reklamacji ....

Turino78
#7 Wielbiciel

Witam jak mogę sprawdzić status reklamacji ? minęło  7 dni i dalej nic nie wiem co i jak ....  cytuję : 

Przyjrzymy się Twojej sprawie, a odpowiedź otrzymasz tak szybko, jak to możliwe.

Najpóźniej do czwartek, 22 sty 2026, bo mamy na to 7 dni, zgodnie z Regulaminie Allegro Delivery.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Turino78 podaj proszę numer reklamowanej przesyłki lub reklamacji, sprawdzę to 🙂

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Turino78
#7 Wielbiciel

Hej nr reklamacji: 16897/2026

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Turino78 Doprecyzuj proszę czy jesteś kupującym, czy sprzedającym? Czy reklamacja dotyczy tego konta, z którego piszesz? 

Nicol
oznacz moderatorów

Turino78
#7 Wielbiciel

Kupującym z tego konta, odesłałem produkt i ktoś pomylił etykiety nadawcze...odbiorca otrzymał inną przesyłkę z moją etykietą nadawczą 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Turino78 Ten numer reklamacji nie jest przypisany do konta z którego piszesz, dlatego pytam. 

Nicol
oznacz moderatorów

Turino78
#7 Wielbiciel
Cześć,

otrzymaliśmy Twoją reklamację na temat przesyłki nr AD0FRMBNT40V6WTCW.

Nr reklamacji: 16897/2026

Reklamacja: zgłoszona

Przyjrzymy się Twojej sprawie, a odpowiedź otrzymasz tak szybko, jak to możliwe.

Najpóźniej do czwartek, 22 sty 2026, bo mamy na to 7 dni, zgodnie z Regulaminie Allegro Delivery.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Turino78 O! Znalazłam 🙂 Weryfikuję Twoją sprawę z zespołem odpowiedzialnym za ten temat. Wrócę z informacjami. 

Nicol
oznacz moderatorów

Turino78
#7 Wielbiciel

Witam i jak tam ? wiadomo już coś w mojej sprawie ? pozdrawiam Krzysiek

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Turino78 w wyjątkowych sytuacjach, a Twoja się do nich zaliczam, czas na rozpatrzenie reklamacji może się wydłużyć do 30 dni, więc na tę chwilę mogę jedynie poprosić Cię o cierpliwość. 

Ola
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Turino78

Na rozpatrzenie reklamacji przewoźnik ma 30 dni. Jest to uregulowane w par. 9 ust 1 Rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej.

Czytat z Rozporządzenia:

Operator pocztowy rozpatruje reklamację niezwłocznie i udziela odpowiedzi na reklamację w terminie nie dłuższym niż 30 dni od dnia otrzymania reklamacji.

Czytat z Regulaminu Allegro Delivery (par 15 ust 12)

Operator rozpatruje reklamację niezwłocznie i udziela odpowiedzi na reklamację w terminie nie dłuższym niż 30 dni od dnia otrzymania reklamacji, przy czym okres oczekiwania na uzupełnienie braków reklamacji, stosownie do ust. 11 powyżej, nie wlicza się do terminu rozpatrywania reklamacji.

oznacz moderatorów