anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Status zamówienia

MAMY ROZWIĄZANIE!
ambra68
#9 Pomysłodawca

Hej, mam konto prywatne, zmieniam ręcznie statusy zamówień czego niestety Kupujący nie widzą. Zakładają Dyskusje, że zamówienie nie zostało wysłane, Allegro pisze, że przesyłka jest opóźniona, gdy tymczasem Paczka czeka już w na odbiór w Punkcie. Coś tu nie działa. Dlaczego status przesyłek nie jest aktualizowany dla Kupujących skoro wpisuję numer przesyłki i ręcznie to aktualizuję?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@ambra68 sprawdziłam Twoje zamówienia i wygląda na to, że źle przypisujesz przesyłki do zamówień. Do zamówienia jest przypisany unikatowy adres mailowy, aby statusy przesyłki były dobrze zaciągane musisz poprawnie go przekazać. Informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ambra68
#9 Pomysłodawca

Chodzi o wszystkie statusy zamówień (NOWE - W REALIZACJI-DO WYSYŁKI-WYSŁANE-DO ODBIORU-ODEBRANE) , nie tylko samej przesyłki. 

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ambra68 statusy automatycznie zmieniają się  jak posiadasz konto firma i masz abonament np podstawowy.

oznacz moderatorów
ambra68
#9 Pomysłodawca

Zmieniam ręcznie, ale Kupujący tego nie widzą... o to mi chodzi 

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ambra68 te statusy są tylko dla Ciebie jako informacja o statusie zamówienia.

Statusy kupującego zmieniane są przez allegro kiedy dostają informacje od przewoźnika a żeby tak było musisz poprawnie nadawać/eksportować zamówienia tak jak wskazała @Syrena_zT w wskazanym powyżej artykule 

oznacz moderatorów
ambra68
#9 Pomysłodawca

Mam pytanie, gdzie dodaje się token API ShipX? 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ambra68 Czy chodzi Ci o powiązanie konta Allegro z Managerem Paczek InPost? Jeśli tak, instrukcję znajdziesz tutaj (strona 7).

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
olorsolo
#9 Pomysłodawca

Możesz też samodzielnie ustawić statusy pod siebie w USTAWIENIA

Opera Zrzut ekranu_2025-09-03_161332_allegro.pl.png

Powinno Ci się wyświetlić 

Opera Zrzut ekranu_2025-09-03_162349_allegro.pl.png

I wchodzisz w powiadomienia

Opera Zrzut ekranu_2025-09-03_162654_allegro.pl.png

oznacz moderatorów
ambra68
#9 Pomysłodawca

Screenshot_20250903_223537.jpg

OK, dziękuję bardzo, ale już to zrobiłam, mam wszędzie odhaczone oprócz,, wysłane" i ,,automatyczne wysyłanie maili przypominający o opłaceniu zamówienia" 

oznacz moderatorów