Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
mam pewien problem przy sprzedaży kilku szt. przedmiotów.
Otóż gdy klient zakupi u mnie powiedzmy 3 przedmioty to mimo iż mam ustawioną maksymalną ilość szt. w paczce właśnie na 3 to i tak przy kupnie tych przedmiotów Allegro wylicza każdą przesyłkę osobno i ją sumuje przez co dochodzi to absurdalnych cen za wysyłkę.
Dlaczego tak się dzieję mimo, że teoretycznie wszystko mam ustawione poprawnie?
Ustawienia dostawy -sposób obliczania kosztów dostawy - tam sprawdź
Mam ustawione "zapłaci kwotę najdroższej dostawy" ale nie to jest problemem według mnie. Gdy klient zakupuje u mnie przedmioty które maja jeden cennik to wszystko powinno iść według tego cennika a mi liczy każdą ze szt. jako osobną wysyłkę a to i tak nie zawsze.
Masz ustawioną dopłatę do kolejnej sztuki?
Tak, wynosi ona tyle samo ile kolejna wysyłka bo wtedy muszę wysyłać drugą wysylkę
Usuń dopłatę za kolejną sztukę. W takiej sytuacji dopiero po wybraniu 4 sztuk system policzy dwie paczki.
Teraz mam największy absurd gdy klient zamówił u mnie 7 przedmiotów z cennikiem w którym w paczce maksymalnie mogą być 3 szt. Czyli musi zapłacić za 3 wysyłki, wartość wysyłki to 13 zł czyli maksymalnie klient powinien zapłacić za te przesyłki 39 zł a zapłacił 91 zł za te 3 wysyłki. To oznacza, że gdy ustawiam cenę za kolejne szt. to mimo iż w drugiej wysyłce zmieściły by się kolejne 3 szt, to Allegro i tak liczy je pojedyńczo? Też dziwne, bo wtedy wysyłka nie powinna wynosić nawet tych 91 zł
Czyli z tego co teraz sam zrozumiałem to Allegro każdą sztuke policzyło osobno bo wpisałem kwotę przy zakupie kolejnej sztuki mysląc że to cena kolejnej przesyłki. Mało czytelne te sprawy na Allegro