anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

telefon z allegro

henry21s
#7 Wielbiciel#

W pażdzierniku 2024 r zawiesiłem działalność , wypowiedziałem też umowę z Allegro w grudniu 2024 nastapoło całkowite rozliczenie i zamknięcie konta i co w marcu info do zapłaty 19,99 zł tyle tylko , że nie wiem za co czy to jakiś wkręt czy coś nie wiem piszę maile , zero odpowiedzi zamówiłem rozmowę do stałem sms , że będę miał od nich połączenie dzisiaj tj,27-05-2025r 10,15 i co 10.32 i nie ma żadnego telefonu i zastanawiam się czy zgłosić sprawę na policję , ale kogo jak to mogą być oszuści 14 lat płaciłem allegro spore pieniądze , każdy wie jak z nimi jest mając konto firmowe jak chcą to cię zniszczą , ale to szczegół teraz mail jak im nie zapłacę tych 19, 99 zł to sprawa trafi do sądu, czy ktoś coś z tego rozumie bo ja nie.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

henry21s
#7 Wielbiciel#

Acha teraz piszę z mojego konta prywatnego bo tamtego po prostu nie ma.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@henry21s pewnie dopłata do paczki ze smart.  Obstawiam, że niestandard może w DPD. Oni zawsze z opóźnieniem doliczali takie dopłaty. Nawet do 3 miesięcy się zdarzało.

Konto na allegro najlepiej likwidować po dwóch latach od ostatniej sprzedaży.

oznacz moderatorów

7-MALY-7
#11 Animator#

Niby tak ale tylko niby...

Ja zamknąłem działalność w marcu tego roku. Za naradą pracownika allegro i konsultacji tu na forum nie zamknąłem konta na allegro (ewentualne dyskusje, reklamacje itp). I jak to się skończyło?

Ano tak, że dostaję maile np.: o konieczności weryfikacji danych konta firmowego, płatności (których już nie będę miał) itp. pod groźbą blokady sprzedaży i kont wszystkich powiązanych (w tym prywatne? - tego nikt nie wie ale z działem bezpieki nie ma co zadzierać).

W efekcie lepiej było zamknąć konto i mieć spokój niż teraz nie prowadząc dzialalności dosyłać dokumenty weryfikacyjne:)

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@henry21s potwierdzam, że jest to nasze naliczenie i dotyczy wypłaconego Allegro Protect na tę kwotę. W sprawie nr 52015412 Doradczyni poprosiła Cię o potwierdzenie tożsamości, odpisz proszę na jej wiadomość, wtedy będzie mogła pokierować Cię jak uregulować tę płatność. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów