Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jesli rzecz byla wystawiona jako uszkodzona i zostaly pokazane zdjecia gdzie znajduje sie uszkodzenie. To czy klient moze zwrocić go po dwoch miesiacach? sprzedałam jako osoba prywatna bo firma zostala juz zamknieta przed wysylka. Bo nie rozumiem go jesli kupil to chyba od razu sprawdził czy dziala odpowiednio czy nie a nie po dwoch miesiacach sie obudzil
@SklepGardenHouse zwrócić nie może, ale reklamować tak, odrzuć reklamację jeśli wady były opisane w ofercie 🙂
no własnie nie zglosil wad uszkodzonego towaru w ciagu 14dni tylko po dwoch miesiacach. To jaka mam mieć pewnosc ze w ciagu dwoch miesiecy sam czegos nie popsuł ?
@SklepGardenHouse Kupujący nie może składać reklamacji na wady o których wiedział podczas zakupu - z opisu lub ze zdjęć w ofercie.
Może składać reklamacje na wady o których nie był poinformowany.
a jesli minelo juz dwa miesiace od zakupu? to np mogł sam cos popsuc przez taki czas .
SklepGardenHous
@SklepGardenHouse wszystko zależy od tego, w jaki sposób była wystawiona oferta i jakie miała ona warunki zwrotu - możesz podać mi numer zamówienia, którego dotyczy problem? Będę mogła to wtedy dokładnie zweryfikować.
W przypadku sprzedaży jako osoba prywatna - nie ma obowiązku przyjmowania zwrotu, również standardowy czas na zgłoszenie zwrotu to 14 dni (chyba, że sprzedawca udostępnia dłuższy czas na zwrot). Klientowi jednak przysyługuje prawo do reklamacji, a sprzedawca ma obowiązek jej rozpatrzenia. Informacje o tym, kiedy możesz odmówić przyjęcia zwrotu - znajdziesz w tym artykule.
a jesli zamknełam firme a klient zdazyl zamowic i wiedzial ze jest uszkodzony to po zamowieniu i odebraniu mial czas na sprawdzenie czy działa jak trzeba a nie po dwoch miesiacach
@SklepGardenHouse jeśli zakupił od firmy to masz obowiązek potraktować to jako transakcję B2C ,nie ma znaczenia kiedy doszło do nadania przesyłki czy wydania towaru .
Zakup zrobił po zamknieciu dzialalnosci. Jesli towar był by wystawiony jako nowy a sprzedalabym uszkodzony to rozumiem ale jesli osoba wiedziala ze jest uszkodzony popekany to czemu nie zrobil zwrotu po odebraniu paczki i sprawdzeniu. To jaka mam pewnosc ze po dwoch miesiacach uzytkowania sam czegos nie popul i chce zwrocic. to mienely az dwa rowne miesiace od doreczenia
Nie ma to większego znaczenia. Jako sprzedawca prywatny odpowiadasz z tytułu rękojmi przez dwa lata od daty sprzedaży, o ile w ofercie nie skróciłeś lub wyłączyłeś rękojmię.
A i jeszcze jaki był status twojej firmy w CEIDG w chwili zakupu przez klienta.
Zamknięta działalność w chwili zakupu
@SklepGardenHouse liczy się chwila zawarcia transakcji , jeśli oferta była firmowa masz potratować to jako sprzedaż firmową bo ten parametr mógł mieć decydujący wpływ na podjęcie decyzji zakupowej
@SklepGardenHouse Nie ma czegoś takiego jak zamknięcie firmy w chwili zakupu. Możesz co najwyżej wstrzymać dalszą sprzedaż, ale tak zwana obsługa po sprzedażowa nadal cię obowiązuje.
Dodatkowo masz obowiązek udostępniać dokumenty i udzielać wyjaśnień we wszystkich sprawach instytucjom państwowym do 10 lat od zaprzestania działalności.
@SklepGardenHouse Małe sprostowanie: nie klient kupił po zamknięciu, lecz to ty sprzedałeś bo działalność była jeszcze nie zamknięta. Mogłeś przecież odmówić sprzedaży tłumacząc zamknięciem działalności.