anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Twoja oferta była powielona więcej niż dwa razy. Zakończyliśmy Twoje oferty.

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Wystawiłem 5 przedmiotów różniły się jedynie tytułem aukcji. Aukcje zostały zakończone, a ja otrzymałem komunikat:

"Zakończyliśmy Twoje oferty, ponieważ naruszały nasze zasady. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje.

Twoja oferta była powielona więcej niż dwa razy.

Zgodnie z Regulaminem (artykuł 5, punkt 5.4) niedozwolone jest publikowanie więcej niż dwóch ofert dotyczących tego samego przedmiotu z parametrem stan “Nowy” w ramach tej samej podkategorii, niezależnie od liczby posiadanych przez Ciebie kont."

A teraz dla przykładu podam aukcje innego użytkownika. Sprzedaje on ramki w sumie ma około 30 rodzajów ramek ale wystawione są one na 55889 aukcjach. Różnią się tylko tytułem aukcji. Regulamin mówi:

Zgodnie z Regulaminem (artykuł 5, punkt 5.4) niedozwolone jest publikowanie więcej niż dwóch ofert dotyczących tego samego przedmiotu z parametrem stan “Nowy”

Kolor różowy ramki wystawiony jest na 3236 aukcjach
https://allegro.pl/uzytkownik/wwwTHOMASSSpl?string=r%C3%B3%C5%BCowa&p=5

Czerwony kolor 6446 aukcji
https://allegro.pl/uzytkownik/wwwTHOMASSSpl?string=czerwony

Niebieski kolor 3200 aukcji
https://allegro.pl/uzytkownik/wwwTHOMASSSpl?string=niebieski

Tych kolorów ma kilka i każdy w tysiącach sztuk. Jakim cudem wasze filtry nie wyłapują nieprawidłowości ? Czy wystarczy zakupić abonament Ekspercki płacąc 3k miesięcznie i wtedy można łamać regulamin allegro jak ten sprzedawca ?

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@-PRORIDE- Zgodnie z Regulaminem Allegro publikacja więcej niż dwóch ofert dotyczących tego samego przedmiotu z parametrem stan "Nowy" w ramach tej samej podkategorii jest zabroniona.

W październiku usprawniliśmy algorytm detekcji i kiedy sprawdzamy, czy oferty są powielone, bierzemy pod uwagę:

• produkt, z którym oferta jest połączona,
  • parametry (w tym numery EAN),
  • miniaturki.

Za powieloną uznajemy każdą  ofertę, w której występują jednocześnie wszystkie czynniki wymienione powyżej. Nie ma znaczenia, na ilu kontach wystawione są oferty. 

Ramki z wyszukiwania, które wysłałeś, są połączone z innym produktem w Katalogu. 

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Ale głupie. Wystarczy zakupić paczkę kodów ean i można w jednym dziale umieścić ten sam produkt kilka tysięcy razy.

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Zaraz kupię za 3700 na stronie gs1pl 100000 kodów i jeden produkt będzie na 1000 aukcjach co daje 16 stron na allegro jednego produktu 😀 Wszystko legalne.

oznacz moderatorów

VivaBeautyShop
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry. U mnie Allegro wyłączyło dwa produkty, które rzekomo zostały połączone, jednak wydaje mi się, że byli różne, ponieważ mają inny kolor, ale jeden rozmiar. Mam obroże dla psów w różnych kolorach i rozmiarach, udało mi się umieścić dwa rozmiary tego samego koloru, a z jakiegoś powodu usunięto inny rozmiar wraz z tym samym rozmiarem, ale innym kolorem. Proszę o pomoc. Co więcej, wszystkie te oferty Allegro automatycznie proponuje połączyć z już istniejącą oferta w katalogu (taka jest moja oferta). Po raz pierwszy wystawiłam jedną ofertę i byli różne kolory i rozmiary, teraz chcę ustawić każdy kolor i rozmiar osobno. Ale sugeruje mi połączenie tej propozycji z katalogiem, w przeciwnym razie będą poza katalogiem. Łączę i ostatecznie, nawet jeśli mam w tym zdaniu tylko kolor czerwony Rozmiar S, w parametrach są też inne kolory. Wystawiłam kolor zielony Rozmiar S i XL oraz kolor żółty Rozmiar xs i s. propozycje koloru zielonego i żółtego rozmiaru s zostały usunięte. Czy możecze pomóc zrozumieć, dlaczego?

https://allegro.pl/oferta/swiecaca-obroza-led-dla-psa-ladowanie-usb-zielona-s-15390131754?utm_source...

https://allegro.pl/oferta/swiecaca-obroza-led-dla-psa-ladowanie-usb-zolta-s-15390198988?utm_source=n...

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@VivaBeautyShop W sprawie powodu usunięcia oferty napisz proszę tutaj. Otrzymasz odpowiedź od zespołu, który zna szczegóły tej sprawy.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

VivaBeautyShop
#9 Pomysłodawca#

@nat_not Pisałam  pierwszy raz jeszcze w listopadzie o pierwszym usunięciu oferty i nadal nie ma odpowiedzi:) punkty są zabierane i lecą na samo dno, a wyjaśnienia co, jak i dlaczego i jak naprawić - nie.

oznacz moderatorów

kelpi_pl
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Za powieloną uznajemy każdą ofertę, w której występują jednocześnie wszystkie czynniki wymienione powyżej. Nie ma znaczenia, na ilu kontach wystawione są oferty.

Czy w tym temacie nic się nie zmieniło? W dalszym ciągu wszystkie 3 czynniki muszą zaistnieć razem? Czy jeśli przykładowo z 5 ofert z tym samym produktem, każda z nich będzie miała inną miniaturkę - będą traktowane jako oferty niepowielone?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kelpi_pl trochę się zmieniło. W jednej podkategorii wystawisz maksymalnie dwie oferty z tym samym produktem i stanem Nowy – niezależnie od liczby kont, z których korzystasz. Bierzemy pod uwagę: produkt, z którym połączysz ofertę, parametry (w tym numery EAN) oraz miniaturki.
Za powielone uznajemy oferty jednego sprzedającego, w których wystąpią jednocześnie wszystkie czynniki wymienione powyżej. Nie ma znaczenia, czy oferty wystawiasz na różnych kontach.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kelpi_pl
#8 Zapaleniec#

@la_nikaczyli dobrze rozumiem, że jeśli oferty mają różne miniaturki, to są traktowane jako oferty niepowielone? Czy miniaturka może różnić się jedynie np rozdzielczością zdjęcia, rozmiarem samego produktuu na białym tle, czy też musi być całkowicie różna?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kelpi_pl nie mogę oprzeć się wrażeniu, że pytasz mnie jak obejść zasady Allegro 🙂 
Nie chcemy, aby na Allegro sprzedający wystawiali powielone oferty. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

7-6-5-4-3-2-1-0
#8 Zapaleniec#

@kelpi_plwygląda to tak:

masz obroże dla psiaczka :

różową w rozmiarze s-inny kod ean foto z przodu-allego sie nie przyczepia.

różowa rozmiar m inny ean foto z boku,

rozmiar L inny ean foto od góry

rozmiar xl foto od dołu i inny ean allegro jest spoko,

W parametrach Zawsze wybieraj inny rozmiar i  nie dawaj do jednego tego samego katalogu bo allegro Ci zablokuje.

Koszty Ean nie sa duże ( 1000 szt około 800 ale mozna mniej ) dzięki temu że je wykupisz na siebie możesz starac sie o SWOJA marke-wpisujesz w katakog Allegro i masz swój EAN

*zadanie z gwiazdką 😉 jeśli jakis paciurak podepnie sie pod TWOJE katalogi i Eany to możesz go zgłosić bo to TY jestes posiadaczem marki i posiadaczem EAN a allegro ma obowiazek usunąc pijawjkę bo to jest Twoje i nie życzysz sobie by ktoś inny na Tobie żerował....inwestycja droga ale warta spokoju ducha i pilnowania marki i jakości swoich produktów 😉

oznacz moderatorów