anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Twoja oferta została zakończona, ponieważ odłączyliśmy ją od produktu z Katalogu produktów Allegro

erni1_1
#10 Popularyzator

Proszę o pomoc , @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ od jakiegoś czasu sukcesywnie zamykacie moje aukcje . Połączone prawidłowo z katalogiem Allegro i kodem EAN Producenta . Aukcja jest przez nas wznawiana , przechodzi Waszą weryfikację jest zatwierdzana , a po dwóch trzech dniach ponownie zostaje zakończona.

Problem dotyczy oferty min.

12233647190

11731666964

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @erni1_1, z tego co widzę oferty są dostępne i widoczne w Allegro.
Ostatnie zgłoszenie, jakie widzę, dotyczyło nieprawidłowych zdjęć produktu w ofercie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

elsa-walbrzych
#9 Pomysłodawca

Ja na swoim przykładzie wiem iż problem raczej nie dotyczy zdjęć a tytułu oferty
Nazwa produktu w katalogu
"BOSCH Frez do żłobień kąt 6mm, chwyt 8mm"
Tytuł mojej oferty
"BOSCH frez do zaokrągleń 12mm - uchwyt 8mm"

Zmiana tytułu ofert nawet na głupią (kto widział kąt w mm)? z katalogu pomaga rozwiązać problem

i za cholerę nie mogłem wznowić aukcji, od kilku tygodni się męczyłem, oczywiście pisałem przez formularz o pomoc niestety odpowiedź niczym nie różniła się od bota który kończył aukcje.
Oferta xxxxx została odłączona od produktu ze względu na różnice w miniaturach. (problem dotyczył nazwy produktu i tytułu oferty)
Oferta xxxxx wskazuje na frez o średnicy 20 mm i uchwycie 8 mm. Przypisany produkt w katalogu opisany jest jako frez o średnicy 8 mm. Zdjęcia przedstawiają inne frezy. (zdjęcia przedstawiały te same frezy, problem dotyczył nazwy produktu i tytułu oferty)

oznacz moderatorów

erni1_1
#10 Popularyzator

Dzień dobry .

Dzisiaj ponownie została zakończona moja oferta . Proszę o pomoc . Wszystko jest prawidłowo połączone z katalogiem itp. 

Jeżeli jest jakiś problem systemowy po Waszej stronie Allegro to proszę to naprawić , nie mamy czasu co drugi dzień wznawiać aukcji . 

Dotyczy to  12233489214

oznacz moderatorów

erni1_1
#10 Popularyzator

Dzień dobry .

Dzisiaj ponownie została zakończona moja oferta . Proszę o pomoc . Wszystko jest prawidłowo połączone z katalogiem itp. 

Jeżeli jest jakiś problem systemowy po Waszej stronie Allegro to proszę to naprawić , nie mamy czasu co drugi dzień wznawiać aukcji . 

Dotyczy to 12233662603

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

phi u nas to samo 

codziennie zamykają aukcje nawet jak oni mają w katalogu byka 

a ja mam dobrze - to nic nie da bo oni chcą abyś im audyt zrobiła dramat 

oznacz moderatorów

elsa-walbrzych
#9 Pomysłodawca

Sprawdź nazwę w katalogu i ustaw taką w tytule

"BOSCH Frez do żłobień - BOSCH frez do zaokrągleń" mi z tego powodu odrzucali, a w info miałem błąd w miniaturkach

Wygląda na to że teraz jedyny słuszny tytuł oferty to ten z katalogu.

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

niestety nie działa ta teza 😞

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@erni1_1 w obu ofertach chodzi o nazwę oferty.
W ofercie 12233489214 nazwa produktu "TUSZ DO HP 953XL" wskazuje inny produkt, niż jest na zdjęciu i w katalogu produktów (Tusz Quantec do HP czarny (black)). 
W ofercie 12233662603 Nazwa oferty wskazuje na tusz HP 953XL, natomiast nazwa produktu to tusz Quantec do HP czerwony (magenta).

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

erni1_1
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Przepraszam że tak piszę ale Pani do końca chyba nie rozumie co pisze : nazwa w tytule TUSZ DO HP 953XL informuje mojego potecjalnego klienta że w ofercie jest tusz HP 953XL . Natomiast nazwa w tytule  "Tusz Quantec do HP czarny (black))" o czym mówi mojemu potecjalnemu klientowi ? Tak naprawdę o niczym bo tuszów Quantec do hp czarny są dziesiątki . Więc dalej bałagan z Waszymi katalogami

oznacz moderatorów

elsa-walbrzych
#9 Pomysłodawca

To możesz użyć nazwy HP?

Ja sprzedając głowicę żyłkową Firmy TECOMEC nie mogę w tytule napisać iż pasuje do urządzeń MAKITA STIHL i allegro ma gdzieś prawo:

Zgodnie z przepisem art. 156 ust. 1 pkt 3 ustawy – Prawo własności przemysłowej, właściciel znaku towarowego nie może zakazać Państwu jego używania, jeśli jest to konieczne dla wskazania przeznaczenia towaru, zwłaszcza gdy chodzi o oferowane części zamienne, akcesoria lub usługi.

oznacz moderatorów

erni1_1
#10 Popularyzator

Sprzedając zamiennik nie mogę użyć np "Tusz HP" tylko np. Tusz do HP 

oznacz moderatorów