Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
A czy czasem nie były to kopie monet obecnego obiegu ? Wprowadzanie takich pozycji do obiegu jest nielegalne
Tego nie wiemy, ale kupił wcześniej na Allegro.
Nie, to były stare monety mające ponad 20 lat. Sam je kupiłem na allegro i od i tego Pana te ogłoszenia były w porządku. A ten Pan co zgłosił. To najpierw po 13 kilka monet, a później po 14. Tak jakby celowo chciał zaszkodzić. Mógł odrazy wszystkie zgłosić. A czekał godzinę bym dostał dwa upomnienia.
Odrazu zdjęli mi te ogłoszenia, bez wcześniejszego poinformowania,że coś jest nie tak z ogłoszeniem. Nie dano mi szansy na wytłumaczenie i zareagowanie. Jeżeli naprawdę cos źle zrobiłem nieświadomie, to bez problemu zdjąłbym te ogłoszenia. Nie nadano mi szansy bym mógł coś z tym zrobić. Wiadomo,że wszystko jest rejestrowane i udokumentowane. To tym bardziej nie chce łamać prawa.
Wystawiłem 39 zł za monetę w przybliżonej cenie, w jakiej kupiłem. Myślę,że cena i kategoria mówią same za siebie.
Te monety były bez problemu sprzedawane na allegro przez innych sprzedawców. Chodzi o monety 20 zł (na przykład: jelonek z 1997) Może jestem nie do informowany i takich monet nie można sprzedawać. Ale inni jakoś mogli sprzedawać.
Monety 20 -to złotowe mimo że nie są na ogół w obiegu są obecnym środkiem płatniczym w naszym kraju i wprowadzanie do obiegu jest karalne . To działanie nie tylko na szkodę państwa ale niszczenie rynku kolekcjonerskiego i nie ważne czy ktoś to wystawi za 5 ,10 czy inną wartość musi się liczyć z karą.
A co do niszczenia rynku kolekcjonerskiego to mennicę i sklepy numizmatyczne same sprzedają kopie monet i banknotów różnego rodzaju i to za spore kwoty.
@Client:36796922 Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 1, część I, punkt 36) na Allegro Lokalnie nie możesz oferować falsyfikatów pieniędzy, które są aktualnie prawnym środkiem płatniczym.
Dziękuję za odpowiedź. Nie wiedziałem. Teraz już rozumiem. Źle myślałem,że jak inni takie sprzedają, to znaczy,że wszytko w porządku. To jednak byłem w błędzie. Celowo tego nie zrobiłem ,ale można było normalnie mnie poinformować,że coś nie tak wystawiłem. To bym zdjął te ogłoszenia. Ten Pan też mógł mi napisać, że tak nie można. A tu odrazu po złości zgłasza i czeka godzinę by znów zgłosić. Allegro nie lepsze też, odrazu kasuje ogłoszenia, zamiast upomnieć,że coś jest nie tak. Cóż życie. Życzę Wszystkiego Dobrego. Pozdrawiam.
Konkurencja
Też tak myślę. Wszystko na to wskazuje.
Tylko te osoby chyba zapominają, że czyny złej woli wracają pomnożone.
Tak w ogóle, takie podejrzane zgłoszenia ,powinny być wnikliwiej sprawdzane przez allegro.
Wprowadzanie do obiegu fałszywych monet i banknotów obiegowych (a monety kolekcjonerskie mające 20 lat, są też monetami obiegowymi), to poważne przestępstwo. Grozi za to do 10 lat pozbawienia wolności.
Natomiast podrabianie pieniędzy to jedna z najcięższych zbrodni w kodeksie karnym (cięższe jest tylko zabójstwo). Grozi za to do 25 lat pozbawienia wolności.
Bardzo Dziękuję za informację. Miałem błędne przekonanie,że jak nie były w obiegu, to nie są aktualnym środkiem płatniczym. Teraz wiem, że nie muszą. Wystarczy, że mają taki sam nominał, jak obowiązujący pieniądz i takich nie można. Posiadałem niekompletną wiedzę na ten temat. Jeszcze raz Dziękuję. Pozdrawiam.
Bardzo Dziękuję dla Allegro za szybkie zdjęcie ogłoszeń i uratowanie mnie przed nieprzyjemnościami. Pozdrawiam.