Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Zrobiłem dla klienta personalizowany plakat w antyramie. Wysłałem to paczkomatem Allegro Boxem. Klient odebrał paczkę w domu otworzył i ma uszkodzony róg plakatu i plexy. (napisał że paczka była ok, ale zawartość uszkodzona ; antyrama była w kartonie i owinięta folią bombelkową) I oczywiście domaga się wymiany bo to ma być prezent. Teraz kto zgłasza reklamacje i gdzie? Trzeba działać szybko bo to prezent wiec nie można czekać dniami.
Czy ja mogę wszystko zrobić za klienta? (w razie gdyby on nie chciał lub mu się nie chciało? Jeśli tak prosze o napisać jakie kroki podjąć po kolei.
Co musi zrobić teraz klient.. bo pierwszy krok już zrobił otworzył dyskusje - i napisał że ma uszkodzony towar.
Czy wszystko ma zrobić kupujący tj. zgłosić problem z paczką u siebie w zamówieniach a ode mnie kupić jeszcze raz ten plakat ? a on potem dostanie zwrot pieniędzy od przewoźnika ???
Oraz co mam zrobić aby nie być stratny? gdzie zgłosić reklamacje?
Proszę o pomoc.
@MartinRigs Klient zgłosił reklamację, więc musisz ją rozpatrzyć. Odpowiadaj na wiadomości kupującego zamieszczone w dyskusji. Jeśli nie uda Wam się porozumieć samodzielnie, do sprawy włączy się pracownik Allegro.
Paczka jest już u klienta, więc powinien on samodzielnie ją reklamować w przypadku nieprawidłowości z usługą dostawy. Może to zrobić w zakładce Moje zakupy. Przesyłam również bezpośredni link do formularza reklamacyjnego dla przesyłek Allegro Delivery. Możesz mu go przekazać.
Dzięki za odpowiedź, prześle do klienta ten formularz. On go wypełni lub nie zależy czy będzie mu się chciało.Jeśli on wypełnia to pewnie dostanie zwrot pieniędzy wiec... ma kupić ode mnie jeszcze raz ten plakat ??
Jeśli nie będzie chciał nic wypełniać więc ja wypełniam formularz i w tym samym czasie wysyłam mu jeszcze raz plakat. A co z kosztami ponownej wysyłki ktoś mi zwróci za to ??
Jeżeli operator pocztowy uzna swoją winę, to wypłaci odszkodowanie w kwocie nie wyższej niż suma ubezpieczenia lub zadeklarowana wartość przesyłki oraz zwróci koszty nadania. Możesz też wystąpić o zwrot kosztów ponownej wysyłki, ale łącza kwota odszkodowania nie może przekroczyć sumy ubezpieczenia (plus jest to uznaniowe).
ps. Albo wysłałeś towar Paczkomatem, albo One Boxem. To są dwa różne urządzenia, a Paczkomat jest zastrzeżoną nazwą własną, a nie wyrazem potocznym (i Inpost ściga za używanie ich zastrzeżonej nazwy w kontekście innych APM).