Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W nowym formularzu Wysyłam z Allegro nie mogę zapisać przesyłki UPS
wyświetla komunikat - Błąd przetwarzania Ulica punktu nadania przesyłki jest za długa (Max 31)
w ustawieniach wszystko zmienione w polu ulica 15 znaków z numerami - nadal nic
za tydzień nie będzie możliwość nadania na starym formularzu gdzie wszystko działa - co robić ?
@ms_firma Sprawdź proszę czy problem występuje, kiedy korzystasz z innej przeglądarki.
Niestety, w każdej przeglądarce to samo.... Opera, Explorer, Edge
Zawsze to samo.... Nie da się wygenerować przesyłki.
@ms_firma Podaj mi proszę numer zamówienia i jeśli możesz prześlij tutaj zdjęcie lub zrzut swojego ekranu. Postaramy się znaleźć przyczynę tej sytuacji.
Pomimo wszelkich prób zmiany ustawień, zmiany przeglądarki czy sprzętu komputerowego cały czas to samo.....
W starej wersji na którą można jeszcze się przełączyć działa w nowej nie.
Cóż, w poniedziałek pozostaje tylko odliczyć UPS z dostaw - innej możliwości nie ma....
@ms_firma Zespół techniczny nie potwierdził występowania błędu. Dlatego proszę, żebyś sprawdziła to jeszcze raz. Jeśli ponownie się nie uda, proszę o przesłanie czytelnych zrzutów ekranu (z przeglądarki komputerowej) z widokiem kolejnych wykonywanych czynności. Jeszcze raz przekażę sprawę do konsultacji.
@nat_not napisał(a):@ms_firma Zespół techniczny nie potwierdził występowania błędu. Dlatego proszę, żebyś sprawdziła to jeszcze raz. Jeśli ponownie się nie uda, proszę o przesłanie czytelnych zrzutów ekranu (z przeglądarki komputerowej) z widokiem kolejnych wykonywanych czynności. Jeszcze raz przekażę sprawę do konsultacji.
Po długiej rozmowie na czacie allegro i wielu zmianach w ustawieniach
udało się problem rozwiązać
u mnie tez caky czas ten problem, jak nada paczki?
mam podobny problem, mozesz powiedziec co zrobiles?
Po dość długi czacie z allegro przesłali mi link do zmian ustawień w nowym "wysyłam z allegro" - samemu przez blisko dwa tygodnie walki go nie odnalazłem. Ten że starego formularza nie działał na nowy.
Ktoś poda gdzie szukać ustawień do nowego wysyłam z allegro?
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Mi podano na czacie, ale może moderatorzy są w stanie podać tu.
@ms_firma Wszystkie ustawienia znajdziecie tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia
Do ustawień wejdziecie z poziomu zakładki Zamówienia:
Jeśli pokazuje się komunikat "Ulica punktu nadania przesyłki jest za długa", to oznacza, że nie macie uzupełnionej Książki adresowej – Wysyłam z Allegro.
W Książce adresowej zapiszesz adresy, którymi posługujesz się jako nadawca i właśnie tymi adresami będą automatycznie uzupełnione pola w sekcji "Dane na etykiecie".
Już tam byłem - za wiele tam nie ma:)
Dodam tylko, że w zakładce "Wydruk etykiety" nie można zmienić "Wyświetl linie cięcia między etykietami". Kiedy odznaczę tę opcję, kliknę "zapisz" to na nowo się zaznacza.
@mako_smart Dzięki za sygnał! Czy możesz sprawdzić, czy na innej przeglądarce po zapisaniu ustawień też się tak dzieje?
Czy szukasz konkretnych ustawień? Jeśli masz inny problem z WzA to daj znać. Na bieżąco konsultuję wszystkie kwestie z zespołem zajmującym się nowym narzędziem.