anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wciąż magazynujemy paczkę kupującej.

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Kupująca nie odebrała paczki z paczkomatu. Ustaliliśmy z kupującą, że wpłaci pieniądze na ponowną etykietę, tym razem chce kuriera, żebyśmy odesłali jej paczkę z powrotem ale nie wpłaciła nic.

Zwrotu towaru też nie zgłosiła.

Mam pytanie, w jaki sposób kupująca może odstąpić o umowy kupna, bo na pewno nie zgłosi zwrotu. Co jej napisać?

A może oddać kasę, skoro paczka jest u nas i nie prosić o odstąpienie od umowy, czy tak można zrobić? Nie lubię nierozwiązanych sytuacji, coś muszę z tym zrobić 🙂 .

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Ustaliliście z kupującym że zapłaci, a jakiś termin?

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Bez terminu, tylko rozmowa przez telefon i zapewnienia, że wyśle przelew.

Chodzi o to zamówienie:

97425a10-e216-11ee-ba96-d198dcde5ee0

oznacz moderatorów

musashi2007
#13 Ambasador#

@CHECINIAKI 
No to czekaj cierpliwie. Wpłaci pieniądze to wyślesz ponownie. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI Ziomal ..... Ustawodawca nie określa formy w jakiej konsument ma zgłosić rezygnację z zakupu , poproś klientkę , aby wyraziła swoją wolę choćby w formie SMS czy w odpowiedzi na Twoją wiadomość e-mail , dobrze mieć jakiekolwiek namacalne potwierdzenie woli klienta . Możesz oddać kasę , ale to nie rozwiazuje problemu bo towar gdziekolwiek aktualnie jest należy w dalszym ciagu do klienta i tylko on moze zdecydować co dalej .

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

No to czekam cierpliwie, chociaż brak mi cierpliwości. Jak można kupić towar za kilka stówek i nie interesować się jego losem 😑

CHECINIAKI_0-1711733636798.png

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI spokojnie , u mnie klient obudził się po 8 miesiącach 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI nie za bardzo mogę coś tutaj doradzić jeśli Wasze ustalenia są telefoniczne. Skoro paczka wróciła do Ciebie to możesz wykonać zwrot, ale potrzebne będzie rzeczywiście jakiekolwiek odstąpienie kupującej. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Właśnie wysłałam do kupującego SMS, z pytaniem, czy mam oddać pieniądze. Jeżeli odpisze TAK, to po kłopocie, oddam mu. 

Chociaż zakup na Fakturę, firmowy, związany z działalnością kupującej.

oznacz moderatorów