anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam przed swietami allegro samo zmienilo czas dostawy na 11 dni a DPD mowi ze normalnie dostarczaj

atlantistsl
#1 Nowicjusz

Witam przed swietami allegro samo zmienilo czas dostawy na 11 dni a DPD mowi ze normalnie dostarczaja, dzisiaj nadaje jutro dostarcza i co moge zrobic zeby w ogloszeniach bylo normalnie jutro dostawa albo po jutrze a nie 11 dni

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

elawydmuch
#9 Pomysłodawca

Mam dokładnie to samo, dlaczego przewidywana dostawa to 10 dni, skoro w poniedziałek kurier normalnie odbiera paczki?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

FHANSAR
#11 Animator

Bo tak sobie allegro wymyśliło, więc jak ktoś wysyła w poniedziałek to jedynie do automatów coś sprzeda.

Tutaj do poczytania jak to wygląda:

https://help.allegro.com/pl/sell/a/sprawdz-co-zmienimy-w-przewidywanym-czasie-dostawy-przed-swietami...

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@atlantistsl @FHANSAR @elawydmuch Była informacja jak będą wyświetlać, jak macie 2 dni wysyłkę to już po ptokach 😞 ponoć zmiana w ofertach na 1 dzień pomaga !!

Informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać w ofertach od 12 grudnia. Sprawdź w tabeli poniżej, w jakich ofertach i jak długo kupujący będą widzieć to oznaczenie.

Kiedy W jakich ofertach
12 grudnia w ofertach z deklaracją wysyłki 5 dni i krótszą
od 13 grudnia w ofertach z deklaracją wysyłki 4 dni i krótszą
od 16 grudnia w ofertach z deklaracją wysyłki 3 dni i krótszą
od 17 grudnia w ofertach z deklaracją wysyłki 2 dni i krótszą
od 18 grudnia w ofertach z deklaracją wysyłki 1 dzień lub natychmiast
23 grudnia w ofertach z wyświetloną godziną wysyłki tego samego dnia dla metod dostawy od przewoźników z programu Allegro Delivery

elawydmuch
#9 Pomysłodawca

Ja mam ustawiony 1 dzień....

Nawet jeśli już jest 19.12 to i tak KURIER ODBIERA paczki w poniedziałek, doręcza we wtorek, więc co to niby ma być?

Jak zwykle jakieś chore wymysły tego wspaniałego serwisu.

Czyli do paczkomatu kurier dowiezie przed świętami, ale ten sam kurier nie dowiezie do domu przed świętami? Naprawdę, przemyślane decyzje. (serio te pomysły to już chyba jakieś nastolatki im wymyślają, bo nie wierzę, że dorośli, logicznie myślący ludzie)

oznacz moderatorów

FHANSAR
#11 Animator

2 dni temu dodali, że tylko do dzisiaj dla kurierskich metod dostawy będa wyświetlać dostawe przed swietami. Chyba, że "wysyłasz zamówienia w weekend i masz ustawione i wyświetlone godziny wysyłki tego samego dnia dla soboty i/lub niedzieli to dla kurierskich metod dostawy i metod dostawy do punktów odbioru informację o dostawie przed świętami możemy wyświetlać nawet do 21 grudnia ". 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHANSAR ale to dotyczy Kurier - Kurier bez podanego przewoźnika 🙂

o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać do 16 grudnia wyłącznie w przypadku metod dostawy:

• Przesyłka kurierska
  • Przesyłka kurierska pobranie.

Dla pozostałych metod dostawy informację o dostawie przed świętami planujemy wyświetlać zgodnie z tabelą w tym artykule.

FHANSAR
#11 Animator

No to w takim razie coś jest nie tak, bo dużo osób ma problem i my też od zawsze mamy wysyłkę w ciągu 24h, a allegro kurier dhl godzina graniczna 11 minęła i wyświetla dostawe dopiero za 10dni.

oznacz moderatorów

elawydmuch
#9 Pomysłodawca

To samo u nas z DPD..... 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@elawydmuch @FHANSAR a macie ustawioną godzinę graniczną ?

FHANSAR
#11 Animator

Tak, dla dhl 11, dpd 13. 11 minęła i dhl zmieniło na 10 dni dostawę. 13 minie to dpd zapewne również pokaże 10dni.

oznacz moderatorów

elawydmuch
#9 Pomysłodawca

Nie mam, bo gabaryt wysyłam tylko DPD i przyjeżdża do mnie albo 11-13 albo nawet i kilka razy dziennie do ok. 15, więc u mnie bez sensu jest graniczną ustawiać, bo nie wiem jak będzie danego dnia podjeżdżał, czasami wysyłam tego samego dnia, czasami następnego.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@elawydmuch to już wyłączyli Ci dostawy 😞

Dla jakich metod dostawy Do kiedy
dla kurierskich metod dostawy i metod dostawy do punktów odbioru
do 19 grudnia*
dla metod dostawy do automatów paczkowych
do 22 grudnia

*Jeśli wysyłasz zamówienia w weekend i masz ustawione i wyświetlone godziny wysyłki tego samego dnia dla soboty i/lub niedzieli to dla kurierskich metod dostawy i metod dostawy do punktów odbioru informację o dostawie przed świętami możemy wyświetlać nawet do 21 grudnia – do godziny wysyłki tego samego dnia, którą masz ustawioną na dany dzień.

elawydmuch
#9 Pomysłodawca

Mega bez sensu decyzja (jak każda naszego kochanego Allegro), bo kurier normalnie odbierze ode mnie paczki w poniedziałek i dostarczy we wtorek, jak zawsze. 

Dobrze, że wyjeżdżam na święta, mam nadzieję, że nigdzie żadnej reklamy Allegro nie zobaczę.

Wesołych Świąt dla wszystkich.

oznacz moderatorów

FHANSAR
#11 Animator

My nie mamy granicznych dla soboty i niedzieli tylko, bo w weekendy nie wysyłamy, więc pewnie dlatego nie pokazuje. A to, że w poniedziałek normalnie jeszcze wysyłamy to już trudno. i tak 10 dni pokazuje. Logika allegro..

oznacz moderatorów

Akton
#7 Wielbiciel

Macie zaznaczone wysyłka kurierem na własnej umowie "Kurier",a trzeba zaznaczyć trochę nizej"Kurier DPD" albo "Kurier DHL"....

oznacz moderatorów

elawydmuch
#9 Pomysłodawca

Ja mam Kurier DPD zaznaczone od zawsze... W zeszłym roku jakoś takich jazd nie było z przewidywanym.

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#12 Orędownik

Na innych portalach sprzedażowych pokazuje poprawnie 😎

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@budowlaniec2019 na Allegro dla przesyłek Delivery też pokazuje poprawnie 😄

budowlaniec2019
#12 Orędownik
Dowiesz się jak kupisz 🙂

Kurier