Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witaj na forum Początkujących sprzedawców!
Jeżeli Twoja przygoda ze sprzedażą na Allegro dopiero się zaczyna i masz w związku z tym mnóstwo pytań - dobrze trafiłeś. Znajdziesz tu specjalistów, doświadczonych sprzedawców, którzy rozwieją każdą Twoją wątpliwość.
Zanim zaczniesz, zapoznaj się z kilkoma tekstami, które pomogą Ci zrozumieć, jak dokładnie korzystać z Allegro Gadane. Tutaj przedstawiamy się i wyjaśniamy czym jest to miejsce, a tutaj znajdziesz kilka dobrych rad o porządkowym charakterze.
Owocnych dyskusji!
Cześć
Jakie znacie miejsca w których można czerpać wiedzę i uczyć się o Allegro ? Zarządzanie sprzedażą, wystawianie aukcji, tworzenie kampanii ? Będę wdzięczny jak podzielicie się swoimi źródełkami, ja chętnie też coś dorzucę 🙂
Mam pytania.
Wystawiłem przedmiot i dodałem do niego warunki sprzedaży (zwrot, reklamacje, ustawienia dostaw). Podczas konfigurowania konta sprzedażowego pokazuje jednak, że nie mam tych warunków. Zatrzymało mi się na 94%.
1. Co mogę zrobić by zobaczyło że mam te warunki. (a może jest różnica między warunkami sprzedaży produktu, a profilu?)
2. Czy jeżeli nie mam 100% to czy moje produkty są widoczne, lub są wyświetlane poprawnie?
Pozdrawiam
@Fabryka__Imprez prześlij proszę numery ofert, o których piszesz 🙂
Witamy. Zbierajcie na własne sklepy i szukajcie innych kanałów sprzedaży, pamiętajcie że klient ma zawsze racje nawet jak jej nie ma. Kupcie sobie nerwosol na wszelki wypadek i powodzenia.
Witam,
dlaczego w zamówieniach nie znajduje mi sprzedanego przedmiotu?
Pozdrawiam,
M.
@malmagkin zobacz tutaj: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/sprzedane
dzięki, to widzę.
Pisząc o zakładce: "zamówienia" nie znajduję zamówień do wysłania, co nie daje mi możliwości nadania paczki przez Allegro Inpost. Nie wiem czemu?
@malmagkin Czy chodzi o tą zakładkę? https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia
dokładnie tak:)
@malmagkin Nie widzisz, ponieważ jest to zakładka Allegro. Ty natomiast sprzedałeś na Allegro Lokalnie.
A jak nadać paczkę przez ten szit to niestety nie pomogę omijam szerokim łukiem. Pewnie ktoś tu wklej co musisz zrobić albo poszukaj na forum.
dziękuję:)
Dobry wieczór,
czy jest możliwość sprzedania laptopa bez opakowania i papierów? Moje wylądowały w koszu na śmieci podczas przeprowadzki. Zapłaciłam za niego krocie, rzadko korzystałam. Nie chcę popełnić jakiegoś błędu i nie chcę zostać podejrzana o nieuczciwość. Proszę o pomoc jak sprzedać i nie zostać oszukaną.
dziękuję bogna
@BognaI100 Tak, tylko musisz go dobrze opisać i bezpiecznie spakować do wysyłki po sprzedaży. Polecam pomoc kogoś z bliskich, kto się orientuje jak taki sprzęt spakować 😉
@BognaI100 Opisać stan faktyczny, wystawić i sprzedać. Gwarancji na sukces nie ma.
@BognaI100 Zastanów się czy na pewno chcesz się z tym pchać na Allegro. żebyś nie dołączyła potem do grona zdziwionych. Jak nie sprzedawałaś nic wcześniej na Allegro to sobie odpuść.
Jeżeli Twoja przygoda ze sprzedażą na Allegro dopiero się zaczyna i masz w związku z tym mnóstwo pytań - dobrze trafiłeś. Znajdziesz tu specjalistów, doświadczonych sprzedawców, którzy rozwieją każdą Twoją wątpliwość.
Hmmm.... zadziwiające...
@msniezek - tyle lat pracujesz w tym "kieracie" i takie rzeczy wypisujesz...
Twoja przygoda ze sprzedażą na Allegro - Jak ktoś ma sprawnie działający biznes - to nikomu nie polecam pchanie się ze sprzedażą na Allegro. Określenie "przygoda" jest tutaj co najmniej niestosowne. Bardziej zgodnie z prawdą zabrzmiałoby określenie : zacznij sprzedawać na Allegro, a "Twoje problemy związane ze sprzedażą na Allegro" dopiero się zaczynają" .
W takich przypadkach odpowiedzi i wyjaśnień próbują udzielić inni sprzedawcy.
Jednak jest jeden problem - msniezek nie poinformował, że AG to praktycznie poletko dla jedynie 2-óch użytkowników - nie będę wskazywał nicków.
Ci dwaj użytkownicy posiadają całą wiedzę teoretyczną, ich wypowiedzi są jedyne najsłuszniejsze (z czym się to kojarzy?) i nie tolerują innych, często odmiennych stanowisk sprzedających z np. 20-letnim stażem sprzedaży na Allegro.
1.
Rozliczenia obejmują sprzedaż na Allegro Lokalnie i na Allegro.
2.
Kupione: 05 Paź 2021 17:08
Liczba sztuk: 1
Płatność: Rozpoczęta
Dostawa:Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata
Dodatkowo informacje:
"Przelew bezpośredni payU - wpłata zakończona"
Czy w takim przypadku powinienem czekać na wpłatę na konto, czy wpłata jest zakończona. Do góry jest informacja, że płatność rozpoczęta i obawiam się gdyż jest to przesyłka elektroniczna.
Dodatkowo napisała do mnie osoba serwisant-darek, lecz jego konto nie wygląda na prawdziwe. Tłumaczy mi on tam, że pieniądze mam w chmurze w co nie do końca wierzę.