anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wstrzymanie wypłaty środków/ weryfikacja konta

mixjusand
#7 Wielbiciel#
Na karcie moja sprzedaż  pojawił się u mnie następujący komunikat:
Ze względu na przepisy prawne musisz zweryfikować swoją firmę. Do czasu pozytywnej weryfikacji wypłaty środków na wszystkich kontach Twojej firmy będą wstrzymane.

Kiedy klikam przejdź do weryfikacji pojawia się następujący komunikat:
Cierpliwości... weryfikacja może zająć parę dni.Czekamy na potwierdzenie przez operatorów płatności. Decyzję prześlemy e-mailem. W międzyczasie możesz ustawić warunki sprzedaży. 

Czy mogę coś zrobić aby przyspieszyć ten proces? W zeszłym tygodniu w środę  zgodnie z instrukcjami allegro przechodziłam weryfikację: zdjęcia dowodu, selfie itp. Czy przedłużająca się weryfikacja może jakoś wpłynąć na sprzedaż, tzn czy allegro może zablokować moją sprzedaż?? Wydaje mi się, że wszytsko zrobiłam dobrze, ale teraz zaczynam się zastanawiać czy coś mi umknęło....
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Powinno to być w 3dni, ale bywa różnie.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@mixjusand daj nam jeszcze chwilę na weryfikację. Jeżeli do środy 12.02 nie otrzymasz informacji w tej sprawie, napisz proszę do nas przez formularz. Doradca zweryfikuje na jakim etapie jest Twoja sprawa i czy proces przebiega poprawnie. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mixjusand
#7 Wielbiciel#

Przed chwilą na karcie metody wypłat zobaczyłem informację:

Proces weryfikacji metody wypłat nie powiódł się. Wypłaty środków są wstrzymane.

Nie wiem czy wcześniej była taka informacja ale zaniepokoił mnie ten komunikat...

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@mixjusand konsultuję Twoją sprawę. Wrócę do Ciebie z informacją 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@mixjusand wszystko jest w porządku 🙂 Twoja weryfikacja jest w toku, czekamy obecnie na informację od ostatniego operatora płatności. Komunikat, który jest wyświetlany, jest standardowy dla tego procesu. Także jeszcze chwilę cierpliwości 🙂

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów