Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ja przegapiłem jakieś terminy?
Spełniam wymogi ale nie spełniam?
O co znów chodzi?
Zmiany, wymogi się zmieniają. Wczoraj maile z informacją rozsyłali....
Ale od 1 marca? Którego roku - przyszłego?
@atechnik_sklep czytaj i myśl . Wymóg aktualny 50% spełniony , na czerwono w planach czyli przyszły rok .
Gdzie to masz napisane, że to rok przyszły? Jest napisane "Wymóg 100% od 1 mar.", "Wymóg 100% od 1 kwi." Jest tam rok bo ja nie widzę? To, że może mi się wydawać, że to o przyszły rok chodzi to nie jest równoznaczne z tym co wymyśliło Allegro.
Na chwilę obecną spełniam wymagania ale trzeba jakieś kolejne bzdurne okienko wyświetlić. Dla pewnych towarów nie mogę sobie pozwolić na powiązanie produktu z katalogiem bo zwyczajnie Allegro ma w nim bzdury. Różnice dotyczące ilości - 12 szt. zamiast 1szt. znacząco wpływają na koszt ;).
W innych przypadkach zwyczajnie nie daje się połączyć - przed chwilą sprawdziłem.
Produkt "niepołączony" więc idę do edycji. Szukam produktu w bazie allegro po EAN - nie ma.
No to zmiany w ofercie i zapisz (oczywiście na końcu jest "utwórz produkt" itp.). W rezultacie
Jak to ma działać jak nie działa?
Doskonale do tego pasuje fragment z Ferdydurke Gombrowicza, tylko że w roli nauczyciela jest Allegro - "Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca."
@atechnik_sklep na czerwono to zapewne w planach , informacji jeszcze żadnych nie było .
Już teraz dupę trują terminami 1 marca, 1 kwietnia - ktoś zagubił się w czasoprzestrzeni?
@atechnik_sklep Ktoś widocznie nie zmienił daty na froncie. Chodzi o 1 sierpnia 2022.
@Client:94057046 nie , od 1 sierpnia nie wystawisz NOWEJ oferty w wybranych działach , ale dopytajmy moderatorów .
@mdrogeria Od 1 sierpnia nie wystawisz nowej oferty w prawie wszystkich działach poza paroma wyjątkami m.in. "Kolekcja i sztuka". Ponad 46 tysięcy kategorii jest objęte wymogiem.
Ale EAN będzie obowiązkowy w każdej kategorii oprócz Kolekcji i sztuka? Dostałam email z informacją o obowiązkowym łączeniu od 1 sierpnia, ale nie było tam listy nowych parametrów obowiązkowych
@Bul-art Listę kategorii możesz pobrać tutaj: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/od-1-sierpnia-nowe-oferty-w-wybranych-dzialach-wystawisz-dopier...
tak, jak wspomniałam w poprzednim wpisie czytałam tego emaila i pobrałam listę kategorii. Ale z tego co widzę, jest tylko lista kategorii. Nie ma parametrów obowiązkowych. A w kategoriach, w których mam połączenie z katalogiem nie było obowiązkowego EAN.
@atechnik_sklep Cześć! Rzeczywiście - wkradł się błąd, dzięki za zgłoszenie! 🌸 Zaraz to naprawimy. Powinno być oczywiście 1 sierpnia. 🙂
@ko_alka czyli jak rozumiem trwające oferty nie połączone z katalogiem nie będą wznawiane od 1 sierpnia ??
@mdrogeria Nie, oferta musi zostać połączona z Katalogiem, wtedy będzie można ją wznowić
@ko_alka Aktualnie / to przykład jeden z wielu / mam nie połączoną tą ofertę , zerkinj na tyuł mój oraz z katalogu , zgłaszanie błedu nie przynosi skutku , CO MAM ZROBIĆ !!! . Od bezmała roku perfumki są w pojemności 10ml !!!!
@mdrogeria tylko czekam jak allegro usunie możliwość tworzenia tytułów ofert
twój problem to pikuś
czy allegro nazywa w swoim katalogu oponę samochodową proszkiem do prania
ja mam 91% wpisany eanów
i tylko 53% połączonych produktów
niektórych produktów nie da się połączyć nawet gdybym bardzo chciał
bo allegro nie pozwala
nie da się ich wyszukać w ich katalogu produktów
po eanie czy po nazwie
po 1 sierpnia zacznie się dopiero zabawa bo sprzedawcy zaczną łączyć przypadkowe produkty by tylko wystawić ofertę
ta zmiana ma wyeliminowac kolejną grupę sprzedawców z allegro,
serwis sam może sobie zmienić eany pod siebie np: w oficjalnym sklepie
ty nie - mi allegro nie skorygowało żadnego błędu zgłoszonego w produktyzacji
Chińczycy robią tak już od dawna. Łączą cokolwiek z czymkolwiek. Np. znalazłem już smoczki dla dzieci wystawione w elektronice i połączone z produktami z elektroniki.
@RED pikuś nie pikuś , ale problem już z tym miałem dlatego rozłączyłem . Będzie bajzel na całego .