anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłacenie pięniędzy PayU

Client:111318240
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dzień Dobry.

Sprzedałem swój pierwszy przedmiot na allegro. Dostałem zapłate na allegro, i w zakłądce ,,historia i środki operacji" widnieje moja WPŁATA jak i WYPŁATA mojej przynależności. Na moim koncie bankowym nie mam tej przynależności, a konto bankowe jest podpięte z adresem zamieszkania do konta allegro. 

Mam jeszcze jakąś weryfikacje przelewy24, gdzie mam podpiąć mój dodód tożsamości (a na pewno tego nie zrobie), bo sam nr konta banowego z danymi winien wystarczyć. Chciałem spytać czy to kwestia dni roboczych kiedy dostane moją przynależność, jest godzina 00:12 więc może kwestia tego.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:111318240 pieniądze powinny trafić na Twoje konto do końca następnego dnia roboczego po zleceniu wypłaty.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

oki dziekuje

oznacz moderatorów

Galusz
#8 Zapaleniec#

Dla mnie to kpina te wypłaty.  Nie wiem czemu nie można tego zrobić jakoś bardziej po ludzku. Jak kupujesz towar to jesteś cacy, i można bez niczego pieniądze przelać na czyjeś konto, ale jak przychodzi do wypłaty, to jakieś cuda, sprawdzania, oczekiwanie itp.. 
Nie wiem czemu ta weryfikacja przez przelew 1 PLN nie wystarczy i Allegro na siłę próbuje weryfikować jeszcze kilka dni... 
Nawet do ZUS czy Skarbówki logować się mogę z banku bez żadnej weryfikacji...

Niestety, ale to taki głupi wyzysk, że pomimo opłat za wystawienie przedmiotu, jeszcze sobie potrzymamy Twoje pieniążki na koncie, żeby mieć większą płynność czy co tam im potrzebne. Modlę się o jakąś dobrą konkurencję, bo teraz ten monopolista (Allegro) zaczyna mnie już strasznie irytować, pomimo, że mam tu konto 20 lat. To ciągle robią coś pod górkę. Nawet samo allegro lokalnie to żart jest... Jakby nie można było po staremu do normalnego allegro wrzucać... 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak kupujesz towar to jesteś cacy, i można bez niczego pieniądze przelać na czyjeś konto

nie, także idzie przez operatora płatności.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

ale to jest kwestia czasu aż to **piiip**o upadnie. Bo grupki na fb sie coraz bardziej będą rozwijać i dojdzie do tego że mało kto będzie z tego korzystać, choć to kwestia dłuższego czasu. Ludzie są bardziej leniwi a takie operacje działają tylko na niekorzyść

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Niestety ustawa wymaga od operatorów płatności weryfikacji danych i nie jest to jakieś widzimisię.

oznacz moderatorów