anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłata środków

januszw6
#1 Nowicjusz

Witam, dawno nie sprzedawałem na allegro ( konto prywatne ) , dziś wystawiłem przedmiot i sprzedałem jak chciałem wypłacić pieniądze to allegro odsyła mnie do zakładki potwierdź konto firmowe i dane firmy ? Co mam teraz zrobić anulować zakup i zwrócić środki kupującemu czy dam radę wypłacić te środki. Wiem że jest allegro lokalne ale zawsze wystawiałem przedmioty na zwykłym allegro tak się przyzwyczaiłem Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@januszw6  w którym monecie Allegro  odsyła Cię do zakładki potwierdź konto firmowe i dane firmy🤔 

daj zrzut ekranu

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@januszw6 Twoje konto jest kontem zwykłym i nie musisz go przekształcać w firmowe, żeby wypłacić środki, ale konieczna będzie aktywacja wypłat. 
Aby to zrobić, przejdź do zakładki Ustawienia wypłatUzupełnij niezbędne dane (wpisz swoje dane z rachunku bankowego, na który chcesz wypłacać pieniądze – musisz być właścicielem lub współwłaścicielem rachunku, który podajesz, ustal sposób wypłat). Kliknij [zrób przelew].
Na stronie z listą banków wybierz swój i zrób przelew weryfikacyjny na kwotę 1,01 zł. Zwrócimy ją na Twój rachunek bankowy po weryfikacji danych.
Przelew weryfikacyjny możesz zrobić wyłącznie online, z rachunku bankowego. Tylko tak będziemy mogli potwierdzić Twoje dane. 
Weryfikacja konta do wypłat może zająć 3 dni robocze. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów