anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłata środków

MAMY ROZWIĄZANIE!
januszw6
#8 Zapaleniec

Witam, dawno nie sprzedawałem na allegro ( konto prywatne ) , dziś wystawiłem przedmiot i sprzedałem jak chciałem wypłacić pieniądze to allegro odsyła mnie do zakładki potwierdź konto firmowe i dane firmy ? Co mam teraz zrobić anulować zakup i zwrócić środki kupującemu czy dam radę wypłacić te środki. Wiem że jest allegro lokalne ale zawsze wystawiałem przedmioty na zwykłym allegro tak się przyzwyczaiłem Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@januszw6  w którym monecie Allegro  odsyła Cię do zakładki potwierdź konto firmowe i dane firmy🤔 

daj zrzut ekranu

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

alq1.jpg

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@januszw6 Twoje konto jest kontem zwykłym i nie musisz go przekształcać w firmowe, żeby wypłacić środki, ale konieczna będzie aktywacja wypłat. 
Aby to zrobić, przejdź do zakładki Ustawienia wypłatUzupełnij niezbędne dane (wpisz swoje dane z rachunku bankowego, na który chcesz wypłacać pieniądze – musisz być właścicielem lub współwłaścicielem rachunku, który podajesz, ustal sposób wypłat). Kliknij [zrób przelew].
Na stronie z listą banków wybierz swój i zrób przelew weryfikacyjny na kwotę 1,01 zł. Zwrócimy ją na Twój rachunek bankowy po weryfikacji danych.
Przelew weryfikacyjny możesz zrobić wyłącznie online, z rachunku bankowego. Tylko tak będziemy mogli potwierdzić Twoje dane. 
Weryfikacja konta do wypłat może zająć 3 dni robocze. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

OK tak zrobiłem zobaczymy czy to pomoże A tak na przyszłość to prywatnie można sprzedawać na allegro głównym czy lepiej allegro lokalnie ?

oznacz moderatorów
keichi
#13 Ambasador

Możesz sprzedawać zarówno na Allegro głównym jak i na Allegro lokalnie, nie ma zakazu.

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

na tą chwilę wygląda to tak, że zrobiłem weryfikację przelałem 1 wróciła z powrotem pisze, że payu aktywne a wypłacić nie mogę zrobiłem zrzuty ekranu :

1.jpg2.jpg3.jpg

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@januszw6  a czy  masz takie coś🤔, bo twoich obrazków nie widzimy😔

KOGIEL_T_0-1764608089763.png

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

1.jpg

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

Nie widać moich zrzutów z ekranu ? 

Payu mam zaakceptowany a przelewy 24 w trakcie weryfikacji - wpłata była w payu więc nie powinno być problemów z wypłatą

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@januszw6  nie widać, bo masz za niską rangę😉, moderatorzy musza zatwierdzić,  ale wygląda na to, że kasę masz na P24 dlatego nie możesz wypłacić, bo PayU i P24 , to rożni operatorzy

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

wpłatę mam na 100% na payu i payu pisz, że mam zaakceptowane tylko przelewy24 są w trakcie weryfikacji

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

może jest problem bo od moderatorki dostałem link : https://allegro.pl/lokalnie/c2c/payouts-settings

a od allegro link : https://salescenter.allegro.com/payout-settings

w tym pierwszym ustawiłem ale to jest allegro lokalne a z tego drugiego wysyła mnie do podania danych firmy i nr konta na firmę. Czy ma to znaczenie ? 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@januszw6  ten drugi olej, bo to jest do salcesona dla firm😉

A jak wejdziesz  to nie możesz kliknąć wypłać środki🤔

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

ok ale nie zmienia to faktu, że na payu mam kasę payu przeszło weryfikację i jest zaakceptowane/aktywne a wypłaty i tak nie mogę zrobić ...

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@januszw6 a posiadasz też jakieś konto firmowe 

oznacz moderatorów
januszw6
#8 Zapaleniec

tak

oznacz moderatorów