anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystawianie ofert z nowym produktem

filwood
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Wystawiam nowe produkty. Niby jest możliwość stworzenia oferty dla nieistniejącego produktu, nie widzę łącza które kierowałoby do takiego formularza. Mimo, że nie mogę znaleźć tej opcji, wystawiam na podstawie istniejącego podobnego produktu, potem usuwam ten produkt z oferty i wprowadzam dalsze zmiany. Tu się pojawia problem. Czasem działa i po prostu tworzy się nowy produkt. Czasami zostaje nadal uprzednio istniejący produkt. Jest to o tyle kłopotliwe, że wtedy wyświetla się tytuł (nazwa produktu) nie pasujący do nowego ogłoszenia.

Jak tego uniknąć? Co mogę zrobić?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@filwood Cześć. Nowy produkt jest tworzony w momencie, kiedy parametry w sekcji Podstawowe parametry tworzą unikalną kombinację. Wtedy mechanizm może rozróżnić poszczególne produkty. 

Jeśli podczas wystawiania w Katalogu nie znajdziesz produktu, który sprzedajesz, to możesz kontynuować wystawianie oferty. Wtedy na podstawie uzupełnionych przez Ciebie danych nastąpi próba stworzenia nowego produktu na podstawie informacji, które dostarczysz. 

Zaznacz również opcję Dodanie produktu:

ko_alka_0-1643802396679.png

oznacz moderatorów

filwood
#8 Zapaleniec#

niestety nawet przy wystawianiu nowego produktu nieistniejącego w Katalogu i zaznaczeniu wskazanego w screenie pola, wystawiane ogłoszenie jest przypisywane do istniejącego już produktu i wprowadza to w błąd.

Poniżej przykład (powinno być "beżowy róż" i "prosta" w obu polach)

filwood_0-1643886041420.png

filwood_1-1643886149540.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@filwood Czy - jak pisała @ko_alka - podstawowe parametry w wystawionej przez Ciebie ofercie tworzą unikalną kombinację?

Prawdopodobnie nie. Są takie same jak w produkcie, do którego oferta została podpięta. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

filwood
#8 Zapaleniec#

Są takie same, ale co mogę na to poradzić, skoro produkty mają te same wymiary?

oznacz moderatorów