anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłak za pobraniem Allegro miniKurier24 InPost konto zwykłe

_MiQel_
#7 Wielbiciel#

Zostałem poproszony o udostępnienie, sprzedaży za pobraniem. 

Za dawnych czasów, gdy wysyłki nie był tak zintegrowane robiłem to najczęściej za pomocą poczty polskiej.

Teraz widzę, że muszę to zrobić po staremu, używając Poczty Polskiej czy jakiegoś kuriera, lub mogę skorzystać z "Allegro miniKurier24 InPost" lub "Allegro Kurier24 InPost", ceny wydają się korzystniejsze niż w starym sposbie ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak to działa. 

1. Jak pieniądze są przekazywane sprzedającemu?

2. Jak nadać przesyłkę (muszę iść do punktu, kurier przyjedzie odebrać, wpakować to do paczkomatu)? To istotne bo jeżeli mam jechać na drugi koniec miasta to wole skorzystać z starej metody.

3. Jak wygląda sytuacja gdy kupujący nie odbierze towaru? Automatycznie wróci paczka do mnie? Czy będę musiał jechać gdzieś do punktu obsługi klienta by odebrać paczkę? Ile czasu ma klient na odebranie przesyłki?Czy tylko jedno podejście gdy kurier zastuka do drzwi?

Jeżeli wiecie, lub wiecie gdzie to jest opisane proszę podzielcie się tą  wiedzą.

Michał

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@_MiQel_ zachęcam Cię do zapoznania się z artykułem na temat tej metody dostawy. Tam znajdziesz wszystkie informacje, w jaki sposób możesz nadać taką przesyłkę. Jeśli nie jesteś zainteresowany podpisywaniem umowy własnej z przewoźnikiem, możesz skorzystać z Manager Przesyłek InPost oraz integracji Allegro. Tutaj znajdziesz instrukcję, jak wykonać integrację. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_MiQel_
#7 Wielbiciel#

Dziękuję, artykuł czytałem, nie ma w nim odpowiedzi na pytania które postawiłem.

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

@_MiQel_ 

Dzień dobry, 

uprzejmie wyjaśniam, że podejmujemy dwie próby doręczenia paczek kierowanych na adres w kolejnych, następujących po sobie dniach roboczych.  

W przypadku Klientów nieposiadających umowy o świadczenie usług z firmą InPost, przekazanie kwoty pobrania do Nadawcy następuje na rachunek bankowy wskazany przez Nadawcę w Managerze Paczek, w terminie do 5 dni roboczych od dnia opłacenia pobrania.

W przypadku Klientów posiadających umowę z InPost, termin oraz numer konta bankowego, na które zostanie dokonany zwrot, wskazane są w umowie.

Za dzień przekazania środków uznaje się dzień obciążenia rachunku InPost. Proszę więc także uwzględnić czas na zaksięgowanie środków przez bank.

Wszelkie szczegółowe informacje znajdują się w naszych regulaminach, dostępnych pod następującymi linkami:  Regulamin świadczenia usług
„Allegro Kurier InPost” przez
InPost Sp. z o.o. 
oraz w Regulaminie świadczenia usług
pocztowych i przewozowych
InPost Sp. z o.o.: 
https://inpost.pl/sites/default/files/docs/regulaminy/regulamin-swiadczenia-uslug-pocztowych-i-przew...

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador#

1. Przeczytaj wypowiedź przedstawiciela Inpostu.

2. Dowolnie, możesz skorzystać z wszystkich trzech meted. Z tym że podjazd kuriera jest  darmowy od 5 paczek w górę.

3. Paczka wróci tą samą metodą co nadałeś, czyli do paczkomatu, punktu albo kurierem na twój adres. W paczkomacie na odbiór jest 48 godzin. W przypadku kuriera jak dobrze pamiętam są dwie próby doręczenia (druga na następny dzień).

oznacz moderatorów