czy mogę do osób, które kiedyś kupiły moje produkty przez platformę Allegro lub skontaktowały się ze mną poprzez chat, wysyłać wiadomości marketingowe? Przykładowo Pan X, zakupił rok temu klocki, a dzisiaj chciałbym mu o sobie przypomnieć, więc wysyłam mu wiadomość przez chat allegro z informacją o nowych produktach itp. Jak podchodzi do tego Allegro? Czy takie działanie jest dozwolone?
@PabloLiq Nie masz na to zgody, ja ostatni pojechałem po opinii za SMS z reklamą od firmy u której kupowałem.
Nie masz prawa przetwarzać żadnych danych z allegro do celów innych niż realizacja zamówienia !!!
Powiedzmy ze masz wlasna strone internetowa ze sklepem oprocz sprzedazy na allegro, mozesz do zamowien z allegro dolozyc ulotke na temat swojego sklepu np z kodem ze jak zaresejtruje sobie konto u ciebie na sklepie to bedzie mial bonusa np rabat wtedy na mail zgodnie z udzielona zgoda po rejestracji mozesz mu reklamowy spam walic ile wlezie
@PabloLiq Lepiej nie > nie każdy lubi wiadomości marketingowe zapychające skrzynkę > może to się skończyć zakwalifikowaniem Cię do spamu > a nawet skargą do Allegro > ja bym nie ryzykował.
@PabloLiq Centrum Wiadomości ma służyć wyłącznie kontaktom w celu rozwiązywania problemów transakcyjnych, informowaniu o opóźnionej wysyłce, itp. Wiadomości marketingowe uważamy za spam.