anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka na Litwę

KDM100pl
#10 Popularyzator#

Witam

Klientka pyta czy zrobię wysyłkę na Litwę (?) 

Oczywiście tak ... ale jak ?

Czy InPost zabierze taką paczuszkę czy muszę innym sposobem ?

Pozdrawiam KDM100.pl

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KDM100pl aby wysłać zamówienie na Litwę, powinieneś udostępnić wysyłkę do tego kraju. Tutaj możesz sprawdzić ceny dostawy międzynarodowej. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KDM100pl
#10 Popularyzator#

Hmm, gdzie udostępnię wysyłkę na Litwę ?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@KDM100pl Ja osobiście wysyłki na Litwę robiłem dotychczas jedynie Pocztą Polską ,w sumie bez zastrzeżeń . Koszty dostawy znajdziesz w cenniku dostawcy i przekaż je klientowi .

oznacz moderatorów

KDM100pl
#10 Popularyzator#

Pocztą Polską za 29,99 zł ?!

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@KDM100pl No nie wiem ,ja mam małe gabaryty i wysyłam jako list polecony to za taką kwotę jak podałeś by poszedł ale jak wszedłem na ceny paczek to do 1 kg na Litwę wyświetla się 63 zł ,do 2 kg już 72 zł . Wejdź na cenniki i dobrze sprawdź strefę w której masz Litwę lub podpytaj na swojej poczcie . Wszystko zależy od gabarytu.

oznacz moderatorów

KDM100pl
#10 Popularyzator#

W cenniku Poczty Polskiej widnieje:

Zrzut ekranu 2024-08-01 155423.png 

Chodzi mi też o to jak jak ogarnąć przelewy.

W rubryczce udostępniania wysyłki na Litwę wpisuję kwotę jaką uda mi się ustalić np z PP ?

Mam wtedy możliwość wygenerować etykietę ?

Czyli muszę najpierw uzgodnić ile będzie wynosił ciężar zamówionego towaru, żeby wiedzieć jaka będzie opłata za wysłanie ... 🤔

oznacz moderatorów

lagobonito
#9 Pomysłodawca#

Hej ,

najpierw zważ paczkę, usługa listowa którą przedstawiłeś na PP jest do 2 kg, i to jest cennich dla nierejestrowanych, czyli nici z poszukiwań  i odszkodowania, jest paczka gdzieś utknie lub zaginie .

Nie radziłbym wysyłaś czegokolwiek jako przesyłka nierejestrowana. Najtańszy zagraniczny priorytet polecony w wadze do 0,35kg kosztuje 26 zł, potem cena rośnie w kolejnych przedziałach wagowych
Pamiętaj też, że Allegro pobiera prowizję od kosztu dostawy, czyli trzeba doliczyc ok 15% do kosztu wysyłki, tak aby nie dopłacać do paczki.

Etykiety raczej nie wygenerujesz, przesyłke musisz nadać i opłacić na poczcie 😕 

Jesli to jest jakaś większa paczka to poszukaj jakiegoś brokera kurierów w internecie, u którego można opłacić i zlecić podjazd po paczkę.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów