Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam otrzymałem zamówienie na produkt o wadze 14kg , a klient wybrał metodę allegro dpd smart do 10kg.
Jak mogę nadać taką paczkę? Czy jest możliwość dopłaty za gabaryt i wysyłkę przez allegro? Podczas uzupełniania danych wyskakuje powiadomienie o przekroczeniu wagi i nie mogę nic więcej zrobić. Proszę o pomoc.
@Domingo_sklep Tak, możesz bez problemu nadać taką przesyłkę dokładnie w taki sam sposób jak zawsze. Gdy DPD zweryfikuje przesyłkę, zostanie Ci naliczona opłata w wysokości 1,49 zł za przesyłkę od 10 kg do 15 kg. Pełen cennik usług znajdziesz tutaj. Warto skorzystać ze skrótu klawiszowego ctrl+f i wyszukać po konkretnej frazie, np. "DPD". 😉
Dziękuję za odpowiedź natomiast gdy chcę zrobić to przez nadaj z allegro i wpisuje gabaryt paczki wyskakuje : " Błąd przetwarzania Pole "Waga" zawiera błędne dane: Podane wymiary przesyłki przekraczają maksymalną wagę gabarytową. " . Co mam zrobić żeby zamówienie przeszło ? Pozdrawiam
@Domingo_sklep Podaj proszę jakie dane wprowadzasz dla wymiarów paczki oraz wagi. Numer zamówienia też się przyda. 😉
numer zamówienia 23f8cbc0-7646-11ee-b479-77d9e9f94ff0 wymiary 110 50 57 13.5 kg
@Domingo_sklep Waga gabarytowa takiej przesyłki to 52,25 kg. Wzór to, jak już wskazał @LEW433 , waga gabarytowa DPD [kg]= [wysokość (cm) x długość (cm) x szerokość (cm)] / 6000
Jeśli chcesz nadać tę przesyłkę, możesz zaniżyć wymiary w formularzu. Kurier po weryfikacji gabarytu naliczy opłatę dodatkową. Natomiast zaznaczę, że dla przesyłek o wadze rzeczywistej lub gabarytowej większej niż 50 kg opłata wynosi 159 zł.
Rozumiem opłaciłem już kuriera, przez którego wysyła hurtownia oraz zmieniłem cennik dostaw. Dziekuję za pomoc pozdrawiam
numer zamówienia 23f8cbc0-7646-11ee-b479-77d9e9f94ff0 wymiary 110 50 57 13.5 kg pozdrawiam
@Domingo_sklep a jaki masz wymiar paczki? Allegro DPD, UPS i DHL maja oprócz rzeczywistej wagi przeliczniki tzw. wagi gabarytowej.
Wymiar 110cm 50 cm 57cm waga 13.5 kg
waga gabarytowa DPD [kg]= [wysokość (cm) x długość (cm) x szerokość (cm)] / 6000*
@Domingo_sklep na Allegro takie paczki najlepiej wysyłać Kurierem Pocztex. Nie masz tam gabarytówki. Limit to 30 kg, maksymalna suma wymiarów (wys.+dług.+szer.), to 250 cm i najdłuższy bok 120 cm. Stawka jest jedna za wszystkie paczki w limicie.
Tak, również takiem kurierem wysłałem z hurtowni. Dziękuję za informację.