Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, sprzedaję w metodzie dropshipping i chciałem dodać oferty kilku hurtowni na jednym koncie allegro.
Problem polega na tym żeby w przypadku zamówienia produktów z większej ilości hurtowni naliczało przesyłki podwójnie a w przypadku zamówienia z jednej liczylo tylko jeden raz przesyłkę.
Logicznie rozumując ustawiłęm dwa cenniki dostaw, po jednym na każdą z hurtowni i oznaczyłem opcję:
Jeśli klient kupi u Ciebie przedmioty z ofert, w których ustawienia metod dostawy różnią się od siebie, to: Przesyłki będą nadane osobno, a koszty dostawy zsumują się.
Tylko one sumują się nawet jak są obie z jednego cennika dostaw.
Nie za bardzo wiem jak to rozwiązać.
Z tego co kojarzę, nie da się tego rozbić. Mam też nadzieję, że Allegro nie usprawni tego takim sprzedawcom.
Bądź prawdziwym sprzedawcą i zrób swój magazyn ze stanami. Każdy kiedyś zaczynał, w większości od zera.
Dla mnie osobiście (jako sprzedawcy i kupującego) sprzedawanie czegoś na zasadzie dropshippingu jest po prostu żałosne...
Wielcy sprzedawcy, którzy jedyne co mają to laptop, a później klient na tym traci bo zamówi kilka rzeczy i sprzedawca się głupio tłumaczy.
To Pańska opinia i ma Pan do tego prawo. Moja jest inna. Uważam też, że nie należy każdego sprzedawcy wrzucać do jednego worka.
Swoją drogą powinien Pan się cieszyć z tego, że są tacy sprzedawcy. W końcu to dzięki nim może Pan wyróżniać się jakością prowadzenia sprzedaży. Jednak jest to kompletnie poza tematem mojego problemu.
@tradepoint24 W ramach sprzedaży na jednym koncie nie ma możliwości ustawienia cenników tak, by przeliczały się na dwa sposoby.
Sugeruję, żebyś rozważył opcję rozdzielenia sprzedaży na kilka kont.