Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Miałem jedno konto które na którym została zablokowana sprzedaż. Jakość sprzedaży nie była zadowalająca - jedna negatywna opinia i allegro nie chciało dać szansy abym poprawił tą jakość. Tak było na początku, dlatego założyłem drugie konto z myślą że będę mógł z niego sprzedawać.
Założyłem drugie konto ale tam nie aktywowali mi sprzedaży tłumacząc się art.2.12 oraz art. 8.7 Regulaminu Allegro :
2.12.
W sytuacji, gdy Konto lub działalność Użytkownika w ramach Allegro wymaga dodatkowej weryfikacji danych, o których mowa w art. 2.1. lub 2.3, lub w przypadku powzięcia przez Spółkę uzasadnionych obaw co do bezpieczeństwa Konta lub Transakcji, dotyczących w szczególności nieuprawnionego przejęcia Konta przez inną osobę, lub w przypadku naruszenia Regulaminu przez Użytkownika, Spółka może:
a. uzależnić korzystanie z Allegro lub poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro od potwierdzenia przez Użytkownika odpowiednimi dokumentami jego wiarygodności, w tym tożsamości,
b. czasowo ograniczyć dostęp do poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro,
c. zawiesić na czas określony lub nieokreślony Konto Użytkownika,
d. zastosować mechanizmy lub narzędzia blokujące działanie botów lub innych narzędzi informatycznych lub programistycznych, o których mowa w art. 10.11.
Po ustaniu wyżej wskazanych okoliczności, Spółka zniesie przedmiotowe ograniczenia zastosowane wobec Użytkownika.
8.7.
Użytkownik, którego Konto zostało zawieszone lub na które zostały nałożone ograniczenia funkcjonalności, o których mowa w art. 2.12 i 8.4, nie może zarówno zarejestrować nowego, jak i korzystać z innego Konta bez uprzedniej zgody Spółki.
Po kolejnej konwersacji z allegro okazało się że na mój numer założone jest trzecie konto i konsultantka allegro podała mi login tego konta, udało się dostać na to konto ponieważ podłączony był tam mój numer. To konto istnieje od 7 lat. Numer który był podany mam od ok. dwóch. Także ktoś miał założone konto na ten numer i alllegro powiązało go ze mną i udostępniło mi dane tamtego klienta.
Wydaję mi się że doszło do naruszenia ustawy o ochronie danych osobowych.
Z allegro koresponduję już jakiś czas, konsultanci ciągle się zmieniają, nie zagłębiają się w temat i tak jakby nie rozumieli o co mi chodzi. Ciągle odpisują to samo. Jakość obsługi ALLEGRO jest na prawdę bardzo słaba ale moje najważniejsze pytanie brzmi :
Co mam zrobić aby odblokować sprzedaż?
Zgłaszając problem ciągle odbijam się od ściany, nikt się sprawa nie interesuje i dostaje tylko wiadomości aby pisać z drugiego konta i że sprzedaż zablokowana z powodu art.2.12 oraz art. 8.7.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji.
Pozdrawiam.
@Lumify "Wydaję mi się że doszło do naruszenia ustawy o ochronie danych osobowych. "
Takie sytuacje należy zgłaszać Prezesowi UODO - więcej info znajdziesz tutaj: https://uodo.gov.pl/pl/492/2278
@Lumify Dział bezpieczeństwa jest nieugięty jeśli nie przedstawisz twardych dowodów a nawet jeśli to nie ma gwarancji, że je zaakceptują 😕
Numer masz na abonament? Może prześlij im kopię umowy z operatorem - będzie na niej widać od kiedy posiadasz ten numer.