Klient kupil u mnie filtr powietrza który został błędnie przez niego zamówiony i wrócił do mnie. Otwieram paczke a tam filtr ubrudzony brudnymi rękami cały. Nadmienie ze sprzedawałam nowy. Zwróciłam klientowi 25% ceny za ten filtr bo nie sprzedam go ponownie. Zrobiłam zdjęcia poinformowałam klienta ze otrzymałam zabrudzony filtr i nie jestem wstanie go sprzedać ponownie jako nowy. Zażadal odesłanie mi tego filtra spowrotem ale ja juz mu oddałam cześć tej kwoty.. dyskusja została zakończona przez Allegro. Ale klient zgłosić sie do programu Ochrona dla Kupujących. Czy allegro moze mi w ramach rozliczenia ściągnąć pieniedze z konta, czy jeszcze jakies ograniczenia wobec mnie może zastosować? Zagrozono mi policja za przywłaszczenie towaru...jestem w totalnej kropce.
@5-10-15_18 rozumiem, że chodzi o zamówienie nr 0ba963f0-fb63-11f0-9051-9fa23b1a620a.
W dyskusji poinformowaliśmy kupującego, że nie możemy podważyć Twojej decyzji i zachęcamy go do wypełnienia wniosku o rekompensatę w ramach Allero Ochrona Kupujących.
Otrzymałaś od nas wiadomość e-mail w tej sprawie, odpisz proszę na nią i zamieść informację o powodzie obniżenia kwoty zwrotu.
Nawet jeśli zaakceptujemy wniosek kupującego, nie oznacza to, że kwotę rekompensaty doliczymy do Twojego rachunku.
Dziekuje ta sprawa spędza mi sen z powiek
@5-10-15_18 rozumiem, to na pewno stresujące, ale kupujący odpowiada za zmniejszenie wartości zwracanego przedmiotu, więc miałaś prawo obniżyć kwotę zwrotu.
Opisz to proszę w wiadomości i niedługo sprawa będzie zakończona 🙂
kupujący domaga się zwrotu towaru, który już nie jest jego własnością bo odstąpił od umowy
można wystawić ofertę ponownie z opisem wad i obniżoną ceną specjalnie dla tego kupującego