anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup przez pomyłkę??

raf-comp
#10 Popularyzator#

Witam państwa,

Może ktoś z państwa jest wstanie mi wytłumaczyć  jak można dokonać zakupu przez pomyłkę??Klient robi zakup na allegro po czym odbiera paczkę i stwierdzić że dokonał zakupu przez pomyłkę. Towar zwraca. Najczęściej taki zakup jest opłacany przez allegro Pay na 10 zwrotów 8 są opłacone allegro pay.  Wygląda mi to na jakieś wyłudzenie produktu. Bo blondynie nie będzie etui pasować do paznokci.  Jestem  wstanie zrozumieć wszystko ale naciąganie sprzedawców na koszty wysyłki są porażką. Co o tym sądzicie, jaka jest wasza opinia na ten temat.

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

Ziolko39
#21 Demiurg#

@raf-comp U takich kupujących to normalka > oni na co dzień mylą kobietę z krową😂

oznacz moderatorów

grzesiojan
#9 Pomysłodawca#

W sensie wykonania czynności, rzeczywiście trudno pomylić np. jedzenie śniadania z zakupem. Ale... krótki przykład z własnego podwórka. Synowi pękł karbonowy widelec przy rowerze na kilka dni przed planowanym wyjazdem. Mail do producenta a właściwiejego fabrycznego serwisu, podanie modelu roweru, wersji itp. itd. W odpowiedzi - widelec taki a taki. Macie? Oczywiście że nie mamy, model roweru przedpotopowy. Ale szczęście się do nas uśmiecha, jest widelec o takich parametrach na naszym portalu. Kupujemy i z wypiekami na twarzy pędzimy do mechanika. A co mechanik? Panie, nie taki, nie pasuje do tego roweru. Ponad 3 stówki w plecy. Sprzedawca na szczęście zgodził się na zwrot. Co wpisać jako powód? Zakup przez pomyłkę, bo jak to inaczej określić?

oznacz moderatorów

Komise
#9 Pomysłodawca#

Ja rozumiem, że jesteśmy tylko ludźmi, akurat Pana przykład jest specyficzny niż mój prosty jak drut co innego części a co innego kątownik uniwersalny. Po prostu to kole w oczy jak mija ileś dni od odbioru i wychodzi że pomyłka. To już lepiej nie podawać przyczyny lepiej jest to przełknąć. 
Nie raz ktoś cos u mnie kupił przez pomyłkę i nie potrzebował dwóch tygodni żeby do niego doszło co zrobił tylko jednak anulowali raz dwa albo dzwonią z wyjaśnieniem.
A jak ktoś wyżej wspomniał to generuję kolejne koszty których nikt nie zwróci, księgowość, czas, materiały zabezpieczające. Ja pakuje paczkę na picuś glancuś a potem swój towar dostaje owinięty jedynie foliopakiem 😄

oznacz moderatorów

grzesiojan
#9 Pomysłodawca#

Ja dzwoniłem przed zakupem do sprzedającego, żeby upewnić się, że kupuję to, co chcę. Cóż z tego, jak zostałem wprowadzony w błąd przez tak zwaną osobę trzecią. I przed zwrotem też zadzwoniłem, chcąc zachować odrobinę przyzwoitości.

oznacz moderatorów

Komise
#9 Pomysłodawca#

Dokładnie, ja jeszcze nie raz się pomylę ale nie wyobrażam sobie udobruchać klienta choćby ciepłym słowem.

oznacz moderatorów