Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, Allegro zawiesiło mi konto ponieważ, ktoś złożył duże zamówienie i nawet za nie zapłacił.
"Usunęliśmy wszystkie wystawione oferty i anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach. Nałożyliśmy również czasowe opóźnienie wypłaty środków z Allegro Finanse na czas weryfikacji konta (Regulamin Allegro załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.)".
"Prosimy Cię o potwierdzenie Twojej tożsamości oraz możliwości pozytywnej finalizacji transakcji. W tym celu prześlij nam:
-kolorowe zdjęcia (nie skany) obu stron Twojego dokumentu tożsamości,
-zdjęcie towaru wystawionego na sprzedaż wraz z umieszczonym obok niego Twoim dokumentem tożsamościi"
Wysłałem dokumenty potwierdzające tożsamość oraz zdjęcia towaru z imieniem, nazwiskiem oraz datą otrzymania blokady. Taka weryfikacja to normlana sprawa? Na prywatnym koncie allegro jest taka weryfikacja co każde większe zamówienie?
Musisz wyjaśniać to mailowo, tu nic nie zdziałasz.
Tak zrobiłem, odrazu napisałem e-mail do allegro. Wstawiłem post, ponieważ myślałem, że mi wytłumaczy sprawę oraz pomoże. Jak widać nic nie zrobię, trzeba czekać do poniedziałku...
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Kiedy będziecie tak chińskich sprzedawców weryfikować?
Nie bardzo rozumiem czy blokadę masz na prywatnym czy firmowym. A widzę zawieszone i nawet statusu konta podejrzeć nie idzie. W każdym razie allegro robi takie numery nie od dzisiaj na firmowych kontach, przeważnie sprzedających elektronikę. Było sporo postów. Rób co mówią i módl się. Czasem to trwa masakrycznie długo i przyspieszyć nie idzie. Powiem, że jeszcze nie masz najgorzej. Było co najmniej kilka postów firm od których wołali faktur z hurtowni ...
@LucaShops A wysłałeś zamówiony i opłacony towar w terminie?
@Ziolko39 Wysyłka w terminie 40 / 40 pkt...