anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszenie/blokada konta firmowego Allegro

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

Witam.Jestem bezsilna.Posiadam konto na Allegro od ponad 8 lat.to firmowe konto.Kilka lat temu .będąc u matki na urlopie.zalogowalam się kilka razy na swoim koncie na jej komputerze domowym.Ona też się na swoim koncie logowania.Sprzedawalysmy produkty tej samej firmy bo byłyśmy w systemie MLM wiec każdą z nas sprzedawała te produkty.Niestety allegro uznało wtedy że to ja korzystam z obu kont.i zablokowalo nas obie na amen.Nie wiem co mam zrobić.tyle lat mi elo s ja nie mogę korzystać że swojego konta.Dla firmy to jest pogrzebanie żywcem.Pisalsm już o odblokowanie i nic.Nke szukałam nikogo ani nie mam długi wobec allegro.konto czyste.i bezużyteczne.Teraz gdy chce handlować większą ilością różnych towarów...Nie mam szans.Co mam zrobić w tej sytuacji i.Kto mi może pomóc???

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@SklepikMarysi Otrzymałaś od nas informację, że ewentualna decyzja dotycząca odblokowania Twojego konta, zostanie podjęta po wyjaśnieniu nieprawidłowości na sześciu, innych zabokowanych kontach, a powiązanych ze sprawą.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@_HolaOla_   No i znowu jest dobrze poznać historię z drugiej strony 🙂

( sześciu ....)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

terazauto
#13 Ambasador#

i ciiiiiiiiiiiisza nastała 🙂

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

Niestety te powiązane konta nie są moje.Logowalsm się będąc na wakacjach kilka lat temu u rodziców w domu na ich komputerze Brat tam mieszkał i przyprowadzał sobie dziewczynki i kolegów i wszyscy używali tego komputera.jego dziewczyny (co chwila inna,nawet nie wiem jak się nazywaly) zakładały też konta i handlowaly.Ja pracuje w systemie MLM pewnej firmy j z racji że matka i brat mieli problemy finansowe,poleciłam im by się w system wpisali i sobie zarabiali w tej firmie.on rejestrował osoby różne i sprzedawali te same produkty.To nie sa moje konta.I brat i matka się w miedzyczasie wyprowadzili od ojca z domu.a ja tam nie mieszkam od prawie 20 lat.Pech że byłam kilka lat temu w wakacje.logowalam się na komputerze z którego wszyscy korzystali.Zaluje że polecilam rodzinie produkty firmy które wtedy sprzedawałam na Allegro bo oni zaczęli też je sprzedawać.Co mam zrobić jak nie mam kontaktu z tamtym osobami.Co mam zrobić??   Co mam zrobić???

oznacz moderatorów

ACCURON
#13 Ambasador#

nic sie nie da zrobic z obcymi ludzmi kazde konto trzeba wyjasnic a nowego bez zgody allegro nie mozna załozyc

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

Czyli mam działalność na Allegro spalonà dożywotnio bo obce osoby mają swoje sprawy głęboko w D..?

Czy da się rozmawiać w takiej sprawie z allegro za pośrednictwem prawnika?Przecież to niedorzeczne!

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

To jak dożywotnia odsiadka za niewinnosc

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@SklepikMarysi  musisz być cierpliwa i liczyć na jakąś amnestię no chyba że ktoś winny się przyzna.ale fakt wygląda to nieciekawie i w sumie wielu z nas może to spotkać ,trzeba swoje konto firmowe mieć tylko dla siebie 

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

A la ja swoje konto firmowe mam i miałam zawsze tylko dla siebie.Nikomu nie zdawałam dostępu i nikt się inny na moim koncie nie logowal.Poprostu zslogowalam się u rodziny na komputerze kilka lat temu gdy byłem na wakacjach.Nie wiedziałam że ktoś tam na tym komputerze czy na tamtym ip sobie kiedyś natężenie z allegro.Co mam zrobić?logowalam się też w ośrodku wczasowym na darmowym wifi.wiec nie wiem z kl. Mnie jeszcze powiązą.Kiedys nie miałam smartfona ani tableta z karta tylko korzystałam że stacjonarnego u siebie lub u rodziców a potem z laptopa ale korzystałam z roznych wifi..

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

Allegro zablokowalo mi konto kilka lat temu.POWÓD: łamanie regulaminu na 6 kontach powiązanych.Mam się zalogować na tych kontach i wyjaśnić sprawy.Problem w tym że te powiązane konta nie są moje.przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.Kiedys uzyczylam konto bankowe bratu bo miał komornika  długi itp.moze coś nagrzebali.nie wiem.nie mam z nim kontaktu.Ale jeśli mam się zalogować na kontach do których nie mam dostępu ani nie mam maili ani telefonów to jak to zrobić???

oznacz moderatorów

Aditum
#12 Orędownik#

Nie ma możliwości aby zdradzili Ci jakie były hasła czy adresy mail. Spytaj, które były zarejestrowane na Ciebie i wyjaśnij te sytuacje. My tutaj nie wiele pomożemy musisz prowadzić rozmowy z Allegro. Wiem, że to trochę potrwa ale nie masz innego wyboru jeśli chcesz jeszcze coś tutaj sprzedać. Dodam, że z doświadczenia wiem jeśli zarejestrujesz nowe konto na kogoś innego i będziesz sprzedawać te same produkty z tego samego IP to Cię dorwą prędzej czy później 😉 Rozmawiaj z Allegro a na pewno uda Ci się to ogarnąć.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@SklepikMarysi Prosiliśmy Cię o kontakt po zalogowaniu się na swoje konto i powołanie się na następujący numer zgłoszenia, pod którym jest ono zarejestrowane: 10558747. Dodatkowo bardzo proszę, abyś nie zakładała kolejnych, nowych wątków na Allegro Gadane dokładnie w tym samym temacie.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

@_HolaOla_  przecież się zslogowalam na swoje konto.I wpisałem numer sprawy tak jak przysylaliscie mi w mailu.Czy teraz mam się dowiedzieć że SklepikMarysi nie jest moim kontem?

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

Wpisałam.

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

@_HolaOla_ czy to Pani decyduje o zawieszeniu zablokowaniu lub odblokowanie?kto zapoznał się że sprawą?? 

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

I masło maślane....czy _HolaOla_ nie czytałaś co napisałam???Nie mam możliwości logować się na kontach powiązanych bo są nie moje.Nie wiem czemu są powiązane.Js nie mam do nich dostępu.Nie mogę za kogoś rozwiązać spraw na ich kontach.Dlaczego odblokowanie mojego konta ma być uwarunkowane tym czy ktoś tam na swoich kontach rozwiąże sprawy?Pisałam że możliwe że to konta zakładane były przez moją matkę.brata i ich znajomych którzy przebywali w tamtym domu.A ja miałam pecha że będąc na urlopie się tam logowalam?Co jest grane???Tyle lat już mam zablokowane konto firmowe.

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

Jestem bezradna.Gdzie mam prosić o zerwanie tych powiązań.przeciez nie żenilam się z matką.bratem ani ich kochankami.Co mam zrobić???Chce prosić o założenie nowego konta firmowego.

oznacz moderatorów

SklepikMarysi
#9 Pomysłodawca#

Nikt się moją sprawa nie zajął.nikt się nie interesuje.co mam zrobić w tej sytuacji i co mam zrobić by moje konto zostało odblokowane???

oznacz moderatorów

Aditum
#12 Orędownik#

@SklepikMarysi Masz pewność, że żadne z tych kont nie było Twoje ? Ja kilka lat temu także miałem podobną sytuację lecz związaną z ponad 10 kontami. Poprosiłem o nicki tych kont i okazało się, że 2 z nich to moje konta "Junior" na których miałem zaległości w płatnościach po sprzedaży kont z gier 😄 Uregulowałem i musiałem prosić o wyrażenie zgody na założenie nowego konta. 

oznacz moderatorów