Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kilka dni temu przesłałem do was zdjęcia dowodu wraz z produktami, sprzedałem 5 produktów, zostały wysłane natychmiast, kupujący otrzymali produkty, nie mam żadnych negatywnych opinii, a mimo to dostałem od was takiego maila.
Zawiesiliśmy Twoje konto z powodu naruszenia naruszenie przez Ciebie zasad obowiązujących w serwisie Allegro. Podstawą naszych działań jest art. 2.12 Regulaminu Allegro.
Napisałem do was wiadomość wczoraj, a mimo to zero odpowiedzi, jest wysoki sezon na produkt, który oferuję, dlaczego moje konto zostało zawieszone, czy mogę porozmawiać z wami telefonicznie?
Czy ktoś miał podobnie?
@DavexShop wielu miało podobnie, niestety musisz czekać na odpowiedz z formularza, a tak btw naprawdę napisali "Zawiesiliśmy Twoje konto z powodu naruszenia naruszenie przez..."🤔
Zgadza się, ale miałem taki sam komunikat dosłownie 6dni temu, wysłałem zdjęcia dowodu i towaru i konto było aktywne, a teraz znowu :C
Forum ani moderacja w sprawie zawierzenia nic nie może, nikt nie pomoże, tylko: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698b4-f...
Wczoraj dosłownie 10min po otrzymaniu maila, że konto zostało zawieszone napisałem wiadmość i do dziś zero odpowiedzi 😐
to trwa i to nie jeden dzień, a tygodnie
No to super..
Niestety absolutnie nie mogę się zgodzić. Ja się już bujam z Nimi 1,5 miesiąca około... Co jeden/jedna to lepsi.... Na tamten powyższy link pisałem już z pewnie kilkadziesiąt raz. Na zachętę pozytywnie zweryfikowane wszystko, bo 6 koła na pakiet allegro z Mbanku. 60 tys. na towar bezpośrednio od Samsunga... Wysyłałem już dowody, paszporty, zdjęcia w szpagacie i co tam chcieli.. To jest kpina i żenada jak nie wyłuudzenie. Zresztą i tak zaraz to usuną jak wiele moich innych wiadomości.... Kilka cytatów, jakby ktoś do standupu chciał
"Dobry wieczór,
dziękuję za wiadomość. Przepraszam za czas oczekiwania.
Widzę, że mieli Państwo otwarty wniosek zmiany danych podmiotu na koncie - został on jednak dziś anulowany...." 😄 THE end
I jeden z lepszych
"Chcemy wyjaśnić przyczynę blokady tego konta. (czyli nie wiedzą czemu blokują)
Podstawy prawne:(I najlepsze- podstawy PRAWNE, Sylwia adwokat palestry, Allegro stanowi prawo, niedługo na aukcjach będą ustawy 😄 Artykuł 8.7 Regulaminu Allegro, Regulamin Allegro załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.).
Pozdrawiam
Sylwia"
Zespół Allegro
Nie chce mi się szukać ale mam jeszcze, że losowo zablokowali.... :D:D:D
Teoretycznie, można się pośmiać, ale z drugiej strony jak ktoś by chciał z tego żyć? Myślał, że dostał gwiazdkę z nieba pakiet fikcyjny za 6 k na allegro, 1200 zł abonament opłacony... Plus adsy, wyróżnienia za free i inne **piiip**oły....
Robiłem nie jedną rzecz w życiu (tej nawet nie chciałem, dostałem pakiet od banku) i wiem że WEJŚCIOWE wszędzei trzeba zapłacić w każdej nowej branży i nigdy to nie jest tak jak się WYDAJE, że to będzie super i prosto. Jak pierwsze Auto z USA, budowa domu i każda rzecz w której się nie specjalizujemy... Ale czegoś takiego się nie spodziewałem....Nie mam pojęcia jak Oni robią takie wyniki z taką obsługą, ale coś mi tu nie gra....
Patrze jakich Samsungów schodzi najwięcej na allegro, wystawiam na próbę 50 czy 100 zł taniej... Później chce dodawać ludziom bony 500-700 zł (bo Samsung dawał mi do tel) i ta dam, blokada..... (oczywiście te gratisy moża dostać tylko z certyfikowanego źródła samsunga)
A podrasowane chińczyki idą jako oryginały i luz ;)...
myślże, że oni się czepnęli tego Samsunga.
Cała elektronika wszelkiej maści, lego, kawy, perfumy - to są produkty i marki chronione, zarezerwowane dla specjalnych podmiotów. Oni sie boją że tych Samsungów nie masz albo masz je z nielegalnego źródła lub nieoryginalne.
Możliwe, też bym właśnie nie chciał takiej Chińskiej podróby albo cegły... Ale to moim zdaniem chyba można normalnie pisać, PRAWDE, a nie rzucać niezrozumiałymi paragrafami, w najlepszym wypadku... a w gorszych jak powyżej bzdury 😕 Później w ogóle przestali odpisywać jak dwa razy dziennie pisałem 🙂 Finalnie mam niewypłacone pieniądze od pierwszej sprzedaży. Pół biedy, że ja tu jestem przypadkiem... Ale tak jak pisze, przeraża mnie to, że gdyby ktoś postawił na taki biznes i zakładał, że będzie z tego żył? Swoją drogą może ja też lekko przesadzam, bo prywatnie mam ciężki czas, a nie ukrywam, że po kilku takich odpowiedziach jak wyżej nerwy mi już puściły 😕 Może to gdzieś pisze w gąszczu tych regulaminów? Ja to wogóle dostałem kilka takich szkoleń za 5-6 stów jedno (nie wiem czy normalnie to tak wygląda), ale i tak nie miałem jeszcze czasu wszystkiego obejrzeć na tempie 2.0.... Generalnie to jak dla mnie tego jest mnóstwo, ale mozliwe, że jest gdzieś właśnie jako wrażliwa branża wymienione
Ależ oczywiście że było tu tacy co postawili cały biznes na allegro i pokupowali towar na kredyt
i dostali bana
nie wiemy co z nimi bo już się nie odezwali
Gdy oglądam wiadomości w TV i wchodzę tu na forum poczytać, jestem przerażony skalą **piiip**twa w tym kraju.
A ja jestem w szoku, że allegro nie odpisuje od 2dni @_HolaOla_
@DavexShop Nie mamy możliwości udzielenia Ci informacji w kwestii blokady konta. Proszę, zaczekaj na odpowiedź drogą mailową.
Chciałem, ale nawet możliwość pomocy blokujecie......
😄 allegro