Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór,
zawieszono mi konto allegro. Chciałam się upewnić czy to stan rzeczywisty czy byc może próbująca wymusić dane wiadomość.
" Zawiesiliśmy Twoje konto, automatycznie usunęliśmy wszystkie wystawione przedmioty oraz anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach. ... "
N jakiej podstawie doszło do zawieszenia konta ?
Co z sprzedanymi przedmiotami ? Czy nawet po weryfikacji przedmioty, które sprzedałam będę musiała wystawić ponownie ?
@Anius85 "automatycznie usunęliśmy wszystkie wystawione przedmioty oraz anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach" Jeśli tego nie masz i otrzymałaś mejla od allegro, to pewnie tak i pewnie otrzymałaś instrukcje co masz zrobić 😉
Rzeczywiście znikły przedmioty, które sprzedałam. Z tego wynika, że po weryfikacji będę musiała wystawić je ponownie.
Czy to również oznacza, ze allegro może od teraz zawiesić mi konto kiedy tylko uzna, że ma w ich mniemaniu ku temu podstawy ?
Czy po tej weryfikacji będę traktowana już jako sprzedawca wiarygodny ?
@Anius85 Raczej zawsze mogło zawiesić konto. Widocznie podczas pandemii nasiliła się przestępczość internetowa stąd czasem lepiej dmuchać na zimne niż się poparzyć a sporo jest zgłoszeń o włamaniach na konta i nieautoryzowanych transakcjach z czyichś kont. Zapytaj ich w mejlu czy po odwieszeniu będziesz zmuszona ponownie wystawiać aukcje, chyba, ze były nieregulaminowe, to tak, ale lepiej już regulaminowe 😉
Naturalnie aukcje były regulaminowo wystawione. Tyle dobrze, że cofnęli mi konieczność opłat za cenę minimalną. Byłoby już absolutnym skandalem gdyby cofnęli aukcje a w sumie już sprzedaż a nie cofnęli opłat.
Myślę, że oszuści byli zawsze. Pandemia nie ma tu dużo doczynienia.
@Anius85 Robią tak jeżeli jest to towar który jest często wystawiany przez oszustów albo o sporej wartości, zabytkowy itd. Powinno wszystko wrócić jak prześlesz te zdjęcia.
Naturalnie prześle to o co proszą. Posiadam zarówno faktury jak i tym bardziej dowów osobisty
@Anius85 Możesz być zła ale było tu więcej takich zdarzeń.
@Anius85 a zawiesili Ci to z którego piszesz?
Nie, moje drugie konto zostało rzekomo zawieszone. Ale ku mojemu zaskoczeniu, sprzedane przedmioty jednak wciąż tam figurują.
@Anius85 Stan powinien być jaki był, możesz mieć tylko zablokowane operacje sprzedaży i wypłat na koncie. Bo tak w sumie się zastanawiam teraz, masz jakąś informacje , status czy coś ze konto jest zablokowane, zawieszone? Czy tylko mejl?
Powiem Panu, że tylko mail dostałam. Allegro używam od wielu lat stąd moje ogromne zaskoczenie.
A czy mogę Pana prosić o link do formularza kontaktowego ?
@Anius85 to miało być https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Bardzo Panu dziękuje za pomoc
Już napisałam do Allegro z prośbą o kontakt, jedyne co mnie jeszcze nurtuje to fakt, że napisali o cofnięciu ofert kupna itd ale zakupione przedmioty przez użytkowników allegro wciąż są widoczne. Wraz z wpłatami od tych Panów. Bardzo to dla mnie dziwne, mam nadzieje, że uda się wyjaśnić.
@Anius85 Powinna być też dodatkowo gdzieś informacja na samym koncie allegro o blokadzie, ale nie wiem jak oni to robią i czy jest też taka informacja bo nigdy nie miałem blokad
Informacja ta jest zaszyta w pewien sposób. Mianowicie gdybym chciała przystąpić do sprzedaży kolejnych przedmiotów, nie mogła bym tego zrobić.
Pozostaje mi tylko przesłać to czego oczekują, zastanawia mnie tylko co w sytuacji gdybym nie posiadała faktur, a przecież jest taka możliwość.
Na szczęście to mnie nie dotyczy.
@Anius85 A potwierdzili Ci blokadę?
Jeszcze nie, ale rzeczywiście klikając w sprzedaż jest informacja o blokadzie.
@Anius85 czyli jest blokada, może w miarę szybko odblokują, jak nie to proszę pisać tu co i jak, moderatorzy może pomogą przyspieszyć sprawę.