anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone konto

Client:129107686
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, /Cześć,

chciałem rozpocząć sprzedaż wykonywanych ręcznie, przeze mnie produktów na Allegro. Po utworzeniu konta, jego zweryfikowaniu przez przelew i wystawieniu dwóch ofert, moje konto zostało zablokowane. Powodem była dodatkowa weryfikacja.

Zostałem poproszony o wysłanie zdjęcia dowodu osobistego obok przedmiotów które miałem wystawić. W kolejnej wiadomości, niezwłocznie owe zdjęcia przesłałem , a oto odpowiedź którą otrzymałem:

Client129107686_0-1735285709600.png

Dlaczego moja weryfikacja nie została pozytywnie rozpatrzona? W odpowiedzi napisałem, że nikogo nigdy nie oszukałem na portalu, a także w ramach "zabezpieczenia" mogę wysłać zdjęcia faktur z przedmiotów które są mi potrzebne do wytworzenia artykułów, które miałem sprzedawać.

W następnej i jednocześnie ostatniej wiadomości od supportu zostałem poinformowany: "Kolejne Pana wiadomości w sprawie ograniczeń pozostawimy bez odpowiedzi.".

Proszę o pomoc. Nie wiem co z tym mogę zrobić.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Obrazka nie widzimy bo muszą go zatwierdzić moderatorzy ,ale nikt tu raczej wiele ci nie pomoże bo o blokadach decyduje Dział bezpieczeństwa allegro i nikt na nich nie ma wpływu. Takie "państwo w państwie".

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

A to nie wiedziałem. Otrzymałem wiadomość o takiej treści:

"Dziękuję za przesłane zdjęcia. Usunęliśmy je już z naszej bazy. Proszę je również usunąć ze swojej poczty i urządzenia.

Przykro mi, ale weryfikacja przebiegła negatywnie. Zdjęcie ograniczeń z konta wiązałoby się ze zbyt dużym ryzykiem dla bezpieczeństwa przyszłych transakcji. Na podstawie art. 2.12 Regulaminu Allegro konto pozostanie zawieszone na czas nieokreślony. Na podstawie art. 8.7 Regulaminu Allegro nie wyrażamy również zgody na ponowną rejestrację w Serwisie."

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Client:129107686 Ciekawe czym grożą te twoje produkty ,chyba że składasz coś bardzo niebezpiecznego.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Robię nadruki na kubkach, także nie wiem jak ceramika może być niebezpieczna 😛

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:129107686

Mówiąc prościej, Allegro uznało, że będziesz oszukiwać kupujących. Dla nich jesteś oszustem.

Niestety pozostaje ci wyłącznie droga sądowa.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Client:129107686 Może chodzi nie o ceramikę tylko to co na niej drukujesz. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

ceramika nie. Ale uznali że nie będzesz realizować zamówień i pójdziesz w siną dal.

a może ktoś z Toich domowników już z nimi kiedyś się handryczył i was powiązali

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

@Monika__L  jeden z domowników także wystawia takie artykuły, więc może faktycznie zostało to w jakiś sposób powiązane. Co ciekawe posiadam 2 inne konta na Allegro i na nich blokady nie ma  ¯\_(ツ)_/¯

Poprosiłem o rozmowę telefoniczną i podczas niej jeszcze raz wszystko wyjaśniłem. Jeżeli coś się zmieni to dam znać

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale jakiś powód podali, My nie widzimy obrazka. Jak Ci tak odpisali to nie odblokują.☹️

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:129107686 @Niestety ale jedyne co zostaje to pogodzić się z brakiem możliwości sprzedaży przez Allegro. 
Nic z tym już nie zrobisz. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

nic nie zrobisz. Zostałeś zbanowany zanim cokolwiek zrobiłeś. Widocznie widzą niebezpiecxeństwo z Twojej strony

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:129107686 I smieszno, i straszno - jak mawiali Starożytni. Gdybyś naprawdę kogoś oszukał, sprawa trafiła by do sądu - a tam od wyroku mógłbyś się odwołać, albo odsiedzieć swoje. Na Allegro odwołań nie ma, a wyrok jest bezterminowy 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów