Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, pytanie do specjalistów Allegro znających się na produktyzacji. Wystawiając produkt, przez Baselinkera łączę go po numerze EAN z innymi (Oszczędza mi to czas na uzupełnianiu parametrów oraz zgodnie z zaleceniem Allegro) następnie muszę wejść na aukcje allegro i sprawdzić czy system nie pobrał cudzych zdjęć do mojej aukcji. Czy jest możliwość nie pobierania zdjęć od innych osób? Co robię nie tak???
@ookazjepl Formularz sprzedaży w Allegro nie pobiera do ofert zdjęć innych użytkowników. Jeśli pojawia się taki problem, musi on być związany z zewnętrznym programem, z którego korzystasz. Najlepiej skontaktuj się z administracją Baselinkera, żeby to wyjaśnić.
Oj Natalia. Nie jest tak ładnie jak myślisz.
@serwis-texas W tym wątku chodziło o pobieranie zdjęć z oferty do produktu. @ookazjepl pisze o pojawianiu się zdjęć innych użytkowników w jego ofercie.
Natalia, dyskutujmy dalej, proszę. Wydaje mi się że zdjęcia trafiają z ofert do produktu, potem produkt oddaje zdjęcia innym ofertom. Te zdjęcia nie pojawiają się w opisie (w sensie sekcjach) tylko w nazwijmy to galerii. Dzieje się to tylko w pojedynczych kategoriach.
Wg mnie to jest problem @ookazjepl
@serwis-texas Podaj przykład takiej oferty.
@nat_not Niestety, nie mam. Ale to prawidłowość była w linku który Ci podesłałem.
Tak jak napisałem Ci wyżej, to jakieś pojedyncze przypadki. Moim celem jest tylko zwrócenie uwagi że to się może dziać. Nie jest to nagminne i proszę żebyś nie odbierała moich słów jako pretensje do serwisu.
Fajnie by było jakby @ookazjepl podał tu linki.
P.S. Mojemu szefowi udało się dziś utworzyć trzy różne produkty na jednym EAN 🙂
@nat_not Obawiam się, że chodzi raczej o to:
DarkStoorM No właśnie. Dlaczego nikt nie odpowie. Kluczowe chyba.
Moderatrzy, prosimy o sprecyzowanie.
https://allegro.pl/oferta/prostownica-remington-s5525-10738792926
Bardzo proszę część zdjęć jest nasza cześć nie i co ja mam w takim przypadku zrobić?
https://allegro.pl/oferta/prostownica-remington-s5525-10738792926
Po Pani informacji zadałem pytanie Baselinkerowi oto odpowiedź:
21.05.2021 14:44 - Gustaw [edycja]:
Witam.
Problem jest nam znany i kontaktowaliśmy się w tej sprawie z Allegro. Niestety podczas wystawiania aukcji poprzez API Allegro, Allegro może dodać do niej zdjęcia z produktyzacji, na co nie mamy wpływu. Mogą je Państwo nadpisać, wykonując w BaseLinkerze operację aktualizacji opisu i zdjęć aukcji po jej wystawieniu.
Pozdrawiam.
Moje doprecyzowanie pytania:
A jeżeli wystawiamy aukcje np z 4 zdjęciami a allegro doda 2 swoje to czy nadpisując naszymi 4 te 2 z allegro znikną?
Odpowiedź Baselinkera:
21.05.2021 16:28 - Gustaw [edycja]:
W przypadku aktualizacji powinny zostać podane dla aukcji tylko zdjęcia z BaseLinkera.
Problem jest w tym, że jeżeli nie zauważymy, że pobrało cudze zdjęcia to
a) możemy być zgłoszeni do Allegro
b) gorszy wariant mogę sprzedać produkt niezgodny z opisem i zdjęciami klientowi co wiąże się z potencjalną stratą finansową (Zwroty) oraz negatywnym komentarzem co również może się wiązać z utratą Smarta.
Zleciłem również swoim pracownikom o przygotowanie aukcji gdzie zostaną pobrane cudze zdjęcia dziś prześlę link.
Maksymjas Allegro zamiast przygotować swój produkt na własnym podwórku, ćwiczy na Was. Dlatego wszyscy sprzedawcy mają "wizytę w wychodku". 🤣
@ookazjepl Poniżej przesyłam odpowiedź baselinkera w tej sprawie:
Jeżeli dane produktu Allegro nie mają być pobierane dla aukcji proszę wystawić aukcję bez produktyzacji.
Obecnie nie ma niestety możliwości wyboru tego które dane produktu z produktyzacji Allegro zostaną pobrane do aukcji przypisanej do tego produktu. Jest to mechanizm Allegro na który nie mamy wpływu.
Samo przypisanie aukcji do produktu Allegro nie wpływa na synchronizację stanów/cen wykonywaną przez BaseLinkera. Ewentualnie po wystawieniu aukcji powiązanej z produktem Allegro można ją zaktualizować na podstawie danych z BaseLinkera.
Pani Moniko. Prosimy o stanowisko.
@serwis-texas @ookazjepl @DECO-MASTER @Maksymjas @DarkStoorM Próbuję uzyskać informację czy jesteśmy w stanie wprowadzić rozwiązanie, które usprawniłoby wystawianie przy użyciu Baselinkera, żeby takie problemy się nie pojawiały. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się tutaj ponownie.
nat_not Czy tylko Baselinker może takie problemy generować?
@DECO-MASTER Zauważyłeś podobne problemy przy korzystaniu z innych programów zewnętrznych?
nat_not No jeszcze nie. Pytanie zadałem zapobiegawczo. Może już problem był naświetlany. Nie zaszkodzi sprawdzić różne sytuacje przed wypuszczeniem mechanizmu z błędami. Jednak chyba się mylę.🤔
Zapomniałem: osobiście nie sprawdzę. Mam zabronione😁