anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zestaw dwóch przedmiotów. Jeden nowy, drugi używany - całość nowy czy używany?

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Wystawię oferte składającą się z dwóch przedmiotów. Jeden nowy, drugi używany.

Stan określam jako nowy czy używany?

Jak bym nie zaznaczył tak minę się z prawdą 😞

Czy kierować się mniej więcej ceną? Co jest osobno droższe to ten stan zaznaczyć?

Może wielkość?

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 Dopytam, o to odpowiedni zespół i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:35386082
#13 Ambasador#

Jako używane.
Klienci nie czytają opisów, jak wystawisz jako nowe to się będą czepiać, że używane.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:80340374   Nie ma całości,  to są dwa różne przedmioty, tak jak napisałeś.
Dobrze kombinujesz, ale  żeby umiejętnie oszukiwać musisz się jeszcze troszkę douczyć.

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

@br.  w tym przypadku to jest całość i nie rozumiem tego, że coś kombinuje

Są to dwa elementy które finalnie klient sam sobie połączy na stałe w jedną całość i jeden jest nowy, drugi używany

I nie mam zamiaru niczego ukrywać przed kupującym

@w_kiwi "Najlepszym rozwiązaniem byłoby wystawienie dwóch ofert i połączenie ich w zestaw, wtedy będziesz mógł wprowadzić odrębne parametry"

no i właśnie w tym przypadku wole wystawić jako komplet bo sprzedam dwie rzeczy a jak wystawie osobno to zapewne ktoś mi kupi ten nowy element i zostane z tym używanym który jest bardziej popolularny na rynku

@w_kiwi "Natomiast, jeśli bardzo zależy Ci na wystawienie jednej oferty, to powinieneś w parametrach uwzględnić droższy przedmiot."

tutaj dochodzi jeszcze kwestia rzetelenego opisu gdyż jeśli zaznacze stan NOWY a w opisie użyje słowa UŻYWANY to Wasz bot zareaguje

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:80340374   To dobrze że nic nie kombinujesz, nie ukrywasz prawdy.

Różne domysły wynikają z tego że tak naprawdę to co napisałeś, to jakby  zagadka, niby trochę nowe, trochę używane.  Więc sam zdecyduj  jaki jest stan przedmiotów,  nie pytaj o radę.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 Przykro mi, ale nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć bez wskazania konkretnej oferty. Możesz ją utworzyć i dodać jej numer w wątku, a ja skieruję ją do weryfikacji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 Najlepszym rozwiązaniem byłoby wystawienie dwóch ofert i połączenie ich w zestaw, wtedy będziesz mógł wprowadzić odrębne parametry - jeśli mówimy o Allegro.pl, a nie o Lokalnie. 
Natomiast, jeśli bardzo zależy Ci na wystawienie jednej oferty, to powinieneś w parametrach uwzględnić droższy przedmiot. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów