anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana kategorii

cdw_net_pl
#9 Pomysłodawca#

Hej, 

potrzebuję zmienić kategorię w tych 3 aukcjach:

14758527782
14180846289
14180844600

Mogę prosić o wstrzymanie aukcji celem zmiany kategorii? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl poprosiłam o wstrzymanie ofert, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl gotowe, oferty zostały zatrzymane 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cdw_net_pl
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję 😉

A proszę mi jeszcze powiedzieć - dlaczego w proponowanych kategoriach nie widzę tej:
https://allegro.pl/kategoria/zmywacze-odtluszczacze-kleje-acetony-removery-93067

Mam komunikat że wybranie innej odepnie mi produkt. A zalezy mi na ponaprawianiu tego wszystkiego 😉

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl widocznie ta kategoria nie jest w zbiorze kategorii podobnych i dlatego zmiana kategorii na to spowoduje odłączenie oferty od produktu.
Przy której ofercie pojawia się ten problem? Sprawdzę, czy można dodać tę kategorię do zbioru. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cdw_net_pl
#9 Pomysłodawca#

Wszystkie 3 były tak samo kiedyś tworzone, w tej samej kategorii więc problem będzie na wszystkich:

14758527782
14180846289
14180844600
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl okej, tutaj mamy po prostu błąd, bo skoro to acetony kosmetyczne to powinny być już na starcie w innej kategorii i innym zbiorze. Zgłoszę to i dam znać kiedy zostanie to poprawione. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cdw_net_pl
#9 Pomysłodawca#

Tak, niestety nasza wina, dopiero wprowadzamy Eany na nasze produkty i możemy zacząć się wystawiać we właściwych kategoriach.

Dziękuję 😉

oznacz moderatorów

cdw_net_pl
#9 Pomysłodawca#

Cześć, coś wiadomo w temacie? Mam podjąć jakieś działania?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl przykro mi, ale mamy problem, ponieważ nawet na stronie producenta (rozumiem, że to wy?) produkt pozycjonowany jest jako Środki do usuwania/zmywania farby/lakieru dla branży meblarskiej i stolarskiej, dlatego z naszej perspektywy obecne kategorie są prawidłowe. Owszem aceton może być używany do zdejmowania hybrydowego manicure, ale przy weryfikacji wychodzi, że to jednak bardziej produkt do mebli.
Czy jako producenci rozważacie umieszczenie tych produktów w osobnej kategorii?
Dopytuję czy jesteśmy w stanie dodać, chociaż kategorię Allegro >  Uroda >  Manicure i pedicure >  Zmywacze, odtłuszczacze, kleje >  Acetony, removery (nr 93067) do zbioru kategorii podobnych i wrócę z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cdw_net_pl
#9 Pomysłodawca#

Oczywiście, to jest nasz produkt.
Tak, na naszej stronie, która jest kierowana do stolarzy, ponieważ to jest nasza branża jest on nazywany acetonem technicznym i kierowany jest do np zmywania pozostałości po kleju etc. Jednakże w opakowaniu, zgodnie z karta techniczną produktu jest czysty chemicznie aceton - który może być wykorzystywany w wielu różnych branżach. Na allegro z tego co obserwuję aceton do paznokci sprzedaje się dużo lepiej niż aceton do mycia maszyn stolarskich, stąd też decyzja o zmianie kategorii. Jak już wspomniałem jest to czysty chemicznie aceton (<99,6%) więc z powodzeniem i bez szkody dla użytkownika może być stosowany również w tym wykorzystaniu. 

https://allegro.pl/oferta/aceton-kosmetyczny-remover-hybrydy-manicure-1000ml-14125078580?bi_s=ads&bi...

Tutaj sprzedawca też wskazuje na to że jest to czysty aceton bez żadnych dodatków - tak jak i nasz 🙂 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl tak, ja to oczywiście rozumiem i wiem, że aceton jest używany do manicure, natomiast to nie ja podejmuję tutaj decyzję, więc musimy poczekać na odpowiedź.
Dam znać, gdy ją otrzymam!  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl udało się! 🙂 
Produkty zostały przeniesione do innej kategorii:

Uroda -> Manicure i pedicure -> Zmywacze, odtłuszczacze, kleje -> Odtłuszczacze, primery
   Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cdw_net_pl
#9 Pomysłodawca#

Super 🙂 Dziękuję 😉

A mam jeszcze pytanie - bo robię coś chyba źle. 
Jak ma się produktyzacja do wystawiania zestawu np 2 produktów?

W tej kategorii nie pokazują mi się te parametry ale wystawiam też wodę destylowaną 2x5l i przelicznik jaki się pokazuje za 1litr nie jest prawidłowy przy tej aukcji. Przelicza względem produktu - czyli względem 5litrów a nie 10ciu, mimo że allegro niby "wie" że tam mam 2x5 litrów. Gdy chcę w formularzu edycji w pojemności wpisać "10l" to wywala błąd że w produkcie jest 5l.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@cdw_net_pl Czy wystawiasz zestaw produktów w sposób opisany w tym artykule? Jeśli tak, nie powinno być problemów. W ofercie pojawi się informacja ile produktów wchodzi w skład zestawu.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów