anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zniknął List Polecony Priorytetowy do wyboru jako opcja wysyłki.

Dragon122
#1 Nowicjusz#

Zniknął List Polecony Priorytetowy do wyboru jako opcja wysyłki. Został tylko Ekonomiczny i nie widzę możliwości ponownego dodania Priorytetu. Czy to tylko u mnie, czy coś się zmieniło?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mwmonety
#21 Demiurg#

Niestety ale ten problem dotyczy wszystkich co korzystali z tej formy ,allegro ją usunęło aby więcej osób zaczęło wybierać wskazywane przez nich formy .

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Allegro usunęło część opcji dostaw. Podobno dlatego, że były mało popularne.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Dragon122 usunęliśmy te metody dostawy zgodnie z zapowiedzią, ponieważ mają dłuższy czas dostawy oraz należą do grupy metod, które Poczta Polska planuje wyłączyć lub już wyłączyła.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

szuwarek_25
#10 Popularyzator#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  -

1. a jakim cudem list polecony priorytetowy ma dłuższy czas dostawy niż polecony ekonomiczny jak twierdzi @la_nika ?

2. poczta forsuje nadawanie priorytetami więc nie zamierza wyłączyć ich z oferty. Od czasu założenia tej dyskusji minęło pół roku, list polecony priorytetowy wciąż jest w ofercie poczty.

Ja również ponownie chciałbym dodać tę metodę do listy dostępnych przesyłek - nie mogę a wcześniej była chętnie wybierana przez kupujących.Czy ktoś z moderatorów wytłumaczy raz jeszcze i z sensem brak możliwości dołożenia tej metody do listy w cennikach?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@szuwarek_25 Jedyne co mogę dodać, to że była to decyzja biznesowa. 🙂 Przypomnę, że masz możliwość dodania do cennika własnych metod dostawy. 

w_kiwi_0-1699512964896.png

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

szuwarek_25
#10 Popularyzator#

rozumiem, tylko gdzie we własnych metodach dostawy znajduje się pozycja 'list polecony priorytetowy' ??

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@szuwarek_25 Dostępne są te, widoczne na zrzucie. Bardzo mi przykro, rozumiem, że korzystałeś z tej metody dostawy, ale nic na to nie poradzę. Zachęcam Cię do udostępnienia którejś z alternatywnych metod. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

szuwarek_25
#10 Popularyzator#

dziękuję za odpowiedź, ale wciąż nie rozumiem dlaczego nie mogę dodać oferty dostępnej na rynku w puli własna dostawa

biznesowo mógłbym jeszcze zrozumieć że wycinacie przesyłkę ekonomiczną - idzie długo, zadowolenie klienta mniejsze, ale priorytet? Zwłaszcza że na liście jest list priorytetowy ale bez numeru nadawczego co mija się z celem (ew. reklamacje)

oznacz moderatorów