Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam. W dniu dzisiejszym zostałem oszukany na allegro lokalnie. Chciałem sprzedać gogle VR psvr2 i niestety jakaś cwana osoba wysłała mi wiadomość abym podał e-mail. Po podaniu e-maila dostałem wiadomość od tej osoby wiadomość że zarezerwował produkt i że dostanę potwierdzenie e-mail. Dostalem e-mail podpisany allegro który wyglądał tak jak reszta i po kliknięciu w kwadracik w którym było napisane „zatwierdź ofertę i uzyskaj płatność” potem postąpiłem zgodnie z krokami jakie tam były wskazane otóż w skrócie dałem dostęp do swojego konta bankowego komuś innemu. Ta osoba wzięła na moim koncie kredyt 10100 zł i zdążyła tylko przelać sobie 5000 zanim zablokowałem konto. Jak mogę sobie z tym poradzić?
Nie wiem jak bo już kasa poszła i moim zdaniem jest nie do odzyskania, ale zgłoś na PSY!
@Client:40513126 możesz iść zgłosić na policję art 286 oszustwo i mieć do siebie pretensje że dałeś się wyrolować. Allegro nic ci nie pomoże bo nie kupiłeś / sprzedałeś na allegro tylko na fake stronie
Zgłosiłem już na policję. Tak myślałem że allegro nie pomoże to moja głupota no cóż nauczka na całe życie. Dziękuję za szybką odpowiedź pozdrawiam
@Client:40513126 z kwitem z policji o przyjęciu zgłoszenia do banku zasuwaj bo będziesz ten kredyt spłacał
Tak zrobiłem ale powiedzieli że nie wiedzą jak to będzie bo koleś robił płatności z karty na Revolut a to jest ciężkie do odzyskania. A jak bank nie może odzyskać to ja też nie odzyskam. Tak mi powiedziała pani w banku. Nie wiem co dalej robić. Brat mówi że jak będą kazali mi spłacać kredyt to wtedy złożyć skargę w banku i odwołać się od tego ale nie wiem czy to pomoże…
@Client:40513126 dałeś dostęp do konta czy do karty debetowej czy kredytowej ten kredyt wziął na które z powyższych? no będzie się trzeba odwoływać, a na przyszłosć polecam subskrypcję bitdefender z vpnem nie da ci nawet zrobić głupoty ten antywir z dodatkami bo nawet cię nie wpuści na taką stronę
Do konta
pewnie nie do odzyskania bo bank stwierdzi ze sam dales pasy
Masakra. No cóż zrobię co w mojej mocy i zobaczymy.
🤗
@Client:40513126 zastrzeż sobie PESEL, na przyszłość... Możesz to zrobić w aplikacji Mobywatel lub w urzędzie. od 1.06.2024 banki będą miały obowiązek weryfikować czy PESEL jest zastrzeżony. W przypadku kradzieży danych, jeśli zastrzegałeś i udzielą kredytu, to nie mogą domagać się spłaty...
Kredyt został zaciągnięty na twoje dane, składaj skargi odwołania do banku być może nie będziesz musiał spłacać kredytu , opisz im całą sytuację
Nie odzyskasz wielu tu pisało o tym, ktoś jakiś czas temu pisał że zgłosił do banku na Policje i odzyska , napisał że powiadomi forum o tym fakcie i .......cisza.😐
Marnie to widzę , raczej bank ci nie odpuści został zaciągnięty kredyt i będziesz musiał go spłacać 10100 to spora kwota ,
banki to jeden wielki złodziej złorzyc doniesienie do prokuratury
no tak tak allegro zabespiecza naszę dane na policie pani i to jak najszypciej zgłosi allegro nie jest pomocne już to wszystko olewają