anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrócony towar został wysłany na niewłaściwy adres, mimo że podano prawidłowy kod

Client:101903146
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem i zwróciłem towar do sklepu euro-drogeri zgodnie z kodem podanym przez allegro. ale jakimś cudem zwrócony produkt trafił do sklepu clineo_pl (mieliśmy już wcześniejszą transakcję). Skontaktowałem się z obiema stronami i poprosiłem clineo_pl o ponowne przesłanie allegro one box według wcześniej podanego kodu. Mam nadzieję, że żadne błędy już się nie powtórzą. Ponieważ jestem obcokrajowcem, obowiązują ograniczenia językowe (używam tłumacza Google). Sprawdź informacje i pomóż mi sobie z tym poradzić. Dzięki

IMG_9137.png

IMG_9138.png

IMG_9139.png

IMG_9140.png

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:101903146 Widzę, że wygenerowałeś zwrot zarówno do zamówIenia od Euro-drogeri (31 października), jak i do zamówienia od clineo_pl (25 października). Paczka do clineo_pl została wysłana i dostarczona (A0017IP3A3) jeszcze zanim zgłosiłeś zwrot Euro-drogerii. Przy zwrocie do Euro-drogerii nie widzę żadnego numeru przesyłki, jakby paczka nie została nadana.

Nie ma tu więc błędu po stronie przewoźnika. 

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@nat_not i tak allegro powinno wyjaśniać sprawy

@Client:101903146 za dużo robisz zwrotów, my jako sprzedawca już kilka razy mieliśmy przypadki, że kupujący pomylili gdzie wysyłają swoje zwroty,

w jednym nawet allegro wypłaciło środki z ap (nas nie obciążając), mimo, że była pełna wiedza jak powyżej, kto co i i jak pomylił

oznacz moderatorów

Client:101903146
#7 Wielbiciel#

witam, ale kod podany dla zwrotów przy naklejeniu na zewnątrz kartonu w kartonie to kod zwrotu dla euro-drogeri. Kod clineo_pl jest inny. Jeśli nie jest to wina przewoźnika, to czyja?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Client:101903146 cały system jest mówiąc kolokwialnie syfny, bo odpowiedzialność pod płaszczykiem rodo jest przerzucana na konsumenta

w inposcie zamiast adresu nadawcy i odbiorcy, jak to się robiło w sposób cywilizowany od ponad stu lat na poczcie, wpisujesz kod, który pracownik zakleja etykietą i jak to źle zrobi, to odbiorca otrzyma paczkę kogoś innego.

Jeżeli się pomyli to bardzo trudno to naprawić, podobnie jak Ty się pomylisz przy zwrocie, ciesz się, że @nat_not wyjaśniła sytuację i możesz to odkręcić

My w firmie mamy już kilka przesyłek, co do których nic nie wiemy - np: kupujący twierdzi, że odesłał towar, a my dostaliśmy coś innego

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Zakupy najlepiej robić z głową a nie dla jaj ,tak by nie trzeba było robić notorycznie zwrotów.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:101903146 Paczka A0017IP3A3 została wysłana i dostarczona zanim wygenerowaleś kod zwrotu do Euro-drogerii. Czy nie jest to właśnie błędna przesyłka? To paczka ze zwrotu przypisanego do zamówienia w tej ofercie: "Bobini Baby Płyn do Prania Ubranek dla Dzieci 2,5L" (14220468637). Odesłałeś ten produkt do clineo_pl? 

Jaki jest numer przesyłki, którą wysłałeś?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów