Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
w jaki sposób uzyskać zwrot kosztów wysyłki od Allegro?
Klient zamówił ode mnie 2 rzeczy ważące po 12 kg sztuka. Niefortunnie na aukcji wybrał dostawę do punktu w Czechach - Packeta.
Ta obsługuje paczki tylko do 10 kg.
nie chce anulować zamówienia.
i tu pytanie - dostawa standard, ale za wysyłkę zapłacę we własnym zakresie, czy Allegro „wypłaci” mi kwotę wpłaconą przez klienta za dostawę?
Nie.
Nawet jeśli klient zapłacił normalnie za przesyłkę? To nie było przez Allegro smart
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ pomożecie? Ewentualnie pytanie czy przejdzie Packeta paczka o wadze 12 kg
@SportGra Od kupującego otrzymujesz całą kwotę, łącznie z kosztami wysyłki. Następnie opłaty za wygenerowanie etykiety są naliczane Tobie na rachunku "rozliczenia z Allegro".
@w_kiwi problem w tym, że przesyłki którą zamówił kupujący nie mogę wysłać z wykorzystaniem wybranej przez niego metody dostawy, tj. Allegro Packeta. Muszę wysłać paczkę „na własną” rękę dpd lub innym kurierem.
Pytanie, czy w takim przypadku Allegro wypłaci mi środki, które kupujący wpłacić jako koszt wysyłki. Pozwoli mi to na częściowe zrekompensowanie kosztów dostawy.
@SportGra będziesz mógł wypłacić sobie z allegro finanse pieniądze za towar + transport.