Dzień dobry,
miałem nadpłatę w rozliczeniach z allegro, dokonane z kart, które już nieistnieją.
Wysłałem zapytanie do alle, żeby nie było zarzutów o manipulację, poniżej załączam całą korespondecję:
- Dzień dobry, konto prywatne, nie business. Mam nadpłatę na koncie allegro dokonaną zamkniętymi już kartami. Co w przypadku wybrania opcji "odbierz nadpłatę"? Wiem, że wcześniej zwrot nie był realizowany, jako przelew, ale zwrot transakcji na karty płatnicze
- Po kliknięciu "odbierz nadpłatę" pojawi się formularz do wypełnienia. Należy podać dane na które ma zostać zrealizowany przelew.
- Dziękujemy za przesłanie formularza zwrotu nadpłaty.
- Zleciłem zwroty przelewów na te same rachunki, z których je Pan wykonał
- otrzymałem odpowiedź, że cała kwota pójdzie na konto. Co w związku z tym?
- dziękuję za wiadomość i przepraszam za wydłużony czas odpowiedzi.
- Zwroty po naszej stronie zostały już zlecone, jeśli nie otrzymał Pan tych środków na konto, w tym wypadku najlepiej skontaktować się z bankiem i wyjaśnić sytuację. Być może środki trafiły na jakiś rachunek techniczny.
Reasumując, zgłaszam wyraźnie w pierwszej wiadomości, że nie mam pierwotnych
metod płatności, za namową allegro składam wniosek i jestem 75% kwoty nadpłaty
w plecy, a allegro pisze mi w skrócie: bujaj się do byłych banków i tam to sobie wyjaśniaj,
buraku, my jesteśmy do przodu!
zgłoszenie nr "58134885" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0elErn:ref ]
mam kilka produktów rowerowych, które planowałem wystawić na wiosnę, więc nie miałem ciśnienia na zwrot nadpłaty - jakby alle uczciwie odpowiedziało, że zwraca na zamknięte karty, to bym za namową alle nie wypełnił wniosku.
Alle, co dalej z tą kasą?
W przypadku zwrotu na kartę płatniczą nie ma znaczenia czy jest ona aktywna i czy masz konto w danym banku w chwili obecnej. Bank przymie zwrot i założy ci rachunek techniczny, na którym te środki będą czekać na wypłatę lub przelew. Jak miałeś dostęp przez internet do konta, to tymi samymi danymi powinieneś móc zalogować się na konto techniczne.
Dziękuję za odpowiedź, ale uciekło Ci meritum - wysłałem do alle pytanie, czy zwrot na kartę, jak tak, to nie chcę, poczekam na sprzedaż, czy na konto, bo nie chcę się bawić teraz w bieganie po bankach i wyjaśnianie gdzie czy ile...
@ZBZ Bardzo proszę, zaczekaj na wyjaśnienie we wskazanym zgłoszeniu mailowym. Dzięki temu sprawą zajmie się osoba odpowiedzialna za obszar finansów.
Dziękuję, czekam.
Dostałem odpowiedź: "Zachęcam w tym wypadku do kontaktu bezpośrednio z dostawcą Pana kart płatniczych."
- przypominam, że chodzi o błędną komunikację ze strony allegro. Na zapytanie, z wyraźną sugestią, że zwroty z kont priv nie idą na konto, allegro odpisało co innego.
Na tę chwilę allegro podtrzymuje wersję, że to mój problem i nawet nie dostałem zestawienia zwrotu nadpłaty, tak, abym chociaż wiedział, do jakiego banku, jakie kwoty.
Mimo Pani sugestii, w odpowiedziach mailowych nadal "idź sobie do banku i załatw"
z
> zapraszam do kontaktu z operatorem płatności PayU
- taką odpowiedz uzyskałem od alle na prośbę o wskazanie banków, do których poszły zwroty.
w_kiwi PayU zareaguje na jakiegoś anonimowego, dla nich zbz, bez żadnych danych, bo tak allegro spuściło?
W maju ubiegłego roku napisali mi Państwo na maila:
"doceniamy, że jesteś z nami już od 24 lat"
- a w nowym roku...
@ZBZ Widzę, że otrzymujesz odpowiedzi na swoje wiadomości na bieżąco. Poczekaj na kolejną wiadomość w ramach korespondencji nr 58141246.
Zwrot to zwrot, wykonywana jest transakcja odwrotna do płatności. Nie ma tu znaczenia czy to zakup na Allegro czy innej platformie.
Natomiast wypłaty z salda Allegro idą na nr konta podany w ustawieniach konta na Allegro. Nie jest to zwrot tylko wypłata środków.
W Polsce praktycznie nie ma czegoś takiego jak wypłata na kartę. Wypłata na kartę jako transakcja zwrotna, musi być powiązana z jakąś płatnością daną kartą (nie jest ona samodzielną transakcją). Dlatego bank wie komu zwrócił ewentualny zwrot, bo wie kto płacił dansikartą w danym dniu.
> Natomiast wypłaty z salda Allegro idą na nr konta podany w ustawieniach konta
Problem polega właśnie na tym, że to nie miało miejsca, mimo zapewnień konsultanta Alle przed zleceniem wypłaty - zamiast na konto, poszło na "konta techniczne" zamkniętych kart, na ten moment nie jestem w stanie od alle uzyskać nawet informacji ile kasy do których banków, żebym mógł zdecydować, czy warto lać do baku, stać pół godziny w korkach w jedną stronę, tracić 2h czasu itd, czy olać to, że w wyniku błędnej odpowiedzi konsultanta jestem w plecy