anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru

FHANSAR
#10 Popularyzator

Dobry wieczór. Klientka otrzymała wadliwy wózek ogrodowy, a wyjezdzała na wakacje i w ten sam dzień po wiadomości, wysłaliśmy nowy na Nasz koszt pod wskazany adres. I teraz pytanie, bo klientka zrobi zwrot tego wadliwego wózka przez allegro, bo ma smart i jak to teraz rozwiąząć, żeby tych pieniędzy nie zwracać, bo drugi wysłany wózek jest ok. Odrzucić zwrot po prostu czy w inny sposób? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

FHANSAR
#10 Popularyzator

A chyba po prostu odmawiam zwrotu środków i zaznaczyć -> wymieniam towar na nowy i będzie ok?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@FHANSAR  miałem taki przypadek, zaznaczyłem j/w i Allegro się nie czepiało

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To nie jest tak zwany zwrot lecz reklamacja.  Nie kombinuj,  niech klientka zwróci wadliwy wózek w ramach smart i po sprawie.  Inaczej to  co najwyżej mógłbyś  jej wysłać opłaconą  etykietę - list przewozowy bo koszt zwrotu  reklamowanego przedmiotu to twój koszt.

Pieniędzy nie zwracasz, wysłałeś przecież  nowy dobry wózek.

oznacz moderatorów

FHANSAR
#10 Popularyzator

Tylko klientka nie zgłosiła reklamacji, tylko jako zwrot, a telefonicznie rozmawialiśmy i wysłaliśmy nowy wózek. A jak dojdzie do Nas ten stary wózek to musze podjac decyzje co do zwrotu i wtedy moge odrzucic zwrot środków i w opcjach zaznaczyc wymiana towaru na nowy?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Poproś klientkę o pisemne potwierdzenie waszych ustaleń na potrzeby allegro gdyby się dowalili.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHANSAR  Można i tak, tylko trzeba mówić że klientka poprosiła o wymianę wózka bo jej się nie podobał.  Więc wózek został podmieniony, pieniędzy oddawać nie trzeba.

Gdyby stosować się do reguł Allegro to powinieneś zwrócić pieniądze za zwrot, a klientka powinna kupić  kolejny wózek i ponownie zapłacić.  Trochę dziwaczne, ale dla Allegro to statystyczny wzrost obrotów !

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

ja bym się nie rozczulał, w odmownej decyzji zwrotowej napisałbym  WYMIANA , im mniej danych do uczepienia się tym bezpieczniej dla sprzedawcy .

oznacz moderatorów