Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór. Klientka otrzymała wadliwy wózek ogrodowy, a wyjezdzała na wakacje i w ten sam dzień po wiadomości, wysłaliśmy nowy na Nasz koszt pod wskazany adres. I teraz pytanie, bo klientka zrobi zwrot tego wadliwego wózka przez allegro, bo ma smart i jak to teraz rozwiąząć, żeby tych pieniędzy nie zwracać, bo drugi wysłany wózek jest ok. Odrzucić zwrot po prostu czy w inny sposób?
A chyba po prostu odmawiam zwrotu środków i zaznaczyć -> wymieniam towar na nowy i będzie ok?
@FHANSAR miałem taki przypadek, zaznaczyłem j/w i Allegro się nie czepiało
To nie jest tak zwany zwrot lecz reklamacja. Nie kombinuj, niech klientka zwróci wadliwy wózek w ramach smart i po sprawie. Inaczej to co najwyżej mógłbyś jej wysłać opłaconą etykietę - list przewozowy bo koszt zwrotu reklamowanego przedmiotu to twój koszt.
Pieniędzy nie zwracasz, wysłałeś przecież nowy dobry wózek.
Tylko klientka nie zgłosiła reklamacji, tylko jako zwrot, a telefonicznie rozmawialiśmy i wysłaliśmy nowy wózek. A jak dojdzie do Nas ten stary wózek to musze podjac decyzje co do zwrotu i wtedy moge odrzucic zwrot środków i w opcjach zaznaczyc wymiana towaru na nowy?
Poproś klientkę o pisemne potwierdzenie waszych ustaleń na potrzeby allegro gdyby się dowalili.
@FHANSAR Można i tak, tylko trzeba mówić że klientka poprosiła o wymianę wózka bo jej się nie podobał. Więc wózek został podmieniony, pieniędzy oddawać nie trzeba.
Gdyby stosować się do reguł Allegro to powinieneś zwrócić pieniądze za zwrot, a klientka powinna kupić kolejny wózek i ponownie zapłacić. Trochę dziwaczne, ale dla Allegro to statystyczny wzrost obrotów !
ja bym się nie rozczulał, w odmownej decyzji zwrotowej napisałbym WYMIANA , im mniej danych do uczepienia się tym bezpieczniej dla sprzedawcy .