Witam. Klientka zrobiła zwrot towaru. Ja zrobiłem zwrot przez allegro pieniędzy i jest potwierdzenie. A ta pani pisze że nie dostała przelewu i podaje mi nr konta bankowego. Czy to jest jakieś wyłudzenie pieniędzy. ? Oszustwo/?
@OkuciaRomb a jaki status zwrotu masz?
Zwrócone
Kiedy został zlecony zwrot? Ile czasu minęło?
Dostałem zwrot 12 stycznia i tego samego dnia zwróciłem pieniądze.
@OkuciaRomb podeślij potwierdzenie zwrotu (w szczegółach zwrotu możesz wygenerować) niech poszuka dobrze na koncie bankowym lub allegro pay
Niekiedy przelewy zwrotne księgują się w dniu płatności za przedmiot.

Tak. wysłałem potwierdzenie zwrotu. Ale ta pani nie rozumie. Czy w razie dostania negatywnego komentarza allegro będzie mogło je usunąć?
@OkuciaRomb Tu trzeba poprosić o interwencję.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Z usunięciem negatywa to loteria.
@OkuciaRomb jak napisze w komentarzu coś o zwrocie pieniedzy, że nie otrzymała to są duże szanse na usunięcie. Jak tylko da sam negatyw to zapomnij o interwencji allegro.
@OkuciaRomb Podaj numer zamówienia. Sprawdzę to.
6ce2a840-eb2b-11f0-8d64-f98e6c91a623
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@OkuciaRomb Widzę, że zwrot został pomyślnie wysłany i zaksięgowany. Płatność była blikiem, więc niech kupujący sprawdzi historię transakcji. Pozycja zwrotu powinna być widoczna z datą zakupu, a nie datą zwrotu 😉
Jeśli kupujący w dalszym ciągu nie będzie widzieć zwrotu, wyślij mu potwierdzenie tego przelewu. W dalszym krokach klient powinien skonsultować sprawę ze swoim bankiem.
Zwrot przez Allegro konfrontować całość tylko przez Allegro. Klijentce screen przelewu przez Allegro bo może chce x2 zwrot . Kto wie. Powodzenia