Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jak to odbywa się ze zwrotami, ponieważ nigdzie nie mogę odnaleźć informacji.
Pani zgłosiła zwrot i teraz co ja mam zrobić? Czy mam oddać jej pieniądze i dopiero allegro poda jej dane do wysyłki? czy ona musi odesłać sama i dopiero wtedy robię zwrot środków?
Czy ja coś mam robić jak ona zgłosiła zwrot?
@grzudo sprzedałeś jako firma i nie znasz Ustawy Konsumenckiej ?
Czy jako osoba prywatna ? tu zwrotów nie musisz przyjmować, a jak się godzisz, niech odeśle na swój koszt ( podaj dane ) jak z towarem będzie wszystko ok oddasz kasę 😄
Tak czy tak zwrot kasy dopiero jak zobaczysz towar 😄
znam ustawę konsumencką i wiem że może dokonać zwrotu. Chodzi mi o to jak ten zwrot mogę odzyskać ? o to jak na allegro to wszystko się odbywa
@grzudo Klient ma możliwość wypełnienia formularza zwrotu do zamówienia (znajdzie go w zakładce Moje zakupy -> następnie klika w szczegóły zakupu, który chce zwrócić -> na dole strony (jeśli czas na zwrot nie minął) znajdzie przycisk "zwróć zakup"). W tym miejscu, klient znajdzie wszystkie potrzebne informacje do odesłania zamówienia (w przypadku zwrotu, klient powinien odesłać produkt do Ciebie, a Ty po jego otrzymaniu powinieneś zwrócić pieniądze do kupującego). Więcej informacji na temat zwrotu znajdziesz w tym artykule.
@grzudo czyli nie znasz bo tam jest wszystko 🙂 zawsze jest tak samo, klient odstępuje, odsyła Ci towar a Ty oddajesz kasę 😄
Art. 34. 1. Konsument ma obowiązek zwrócić towar przedsiębiorcy lub
przekazać go osobie upoważnionej przez przedsiębiorcę do odbioru niezwłocznie,
jednak nie później niż 14 dni od dnia, w którym odstąpił od umowy, chyba że
przedsiębiorca zaproponował, że sam odbierze towar. Do zachowania terminu
wystarczy odesłanie towaru przed jego upływem.
Art. 32. 1. Przedsiębiorca ma obowiązek niezwłocznie, nie później niż w
terminie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia konsumenta o odstąpieniu od
umowy, zwrócić konsumentowi wszystkie dokonane przez niego płatności, w tym
koszty dostarczenia towaru.