anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

brak możliwości wyboru spedytora / tylku kurier ONE

lopes1990
#12 Orędownik

Mam pytanko, a w zasadzie stwierdzam fakt. 

Dlaczego allegro blokuje inne formy dostawy w ramach SMART u sprzedających, i przy metodzie pod adres widzę WYŁĄCZNIE OPCJE "kurier" bez możliwości wyboru konkretnego przewoźnika? Oczywiście każdy wybór kończy się dostawą Państwa spedycji, mimo iż sprzedawca oferuję kilku przewoźników z dostawą pod drzwi. 

Weryfikowałem przy kilku zamówieniach u różnych sprzedawców , którzy oferują przynajmniej 3 różnych spedytorów. Efekt jest zawsze taki sam, opcja KURIER kończy się dostawą allegro one. 

Uważam, że to praktyka podpadająca pod nieuczciwą konkurencję. Proszę o racjonalne wyjaśnienia, oraz włączenie na moim koncie USŁUG, KTÓRE SAMI OFERUJECIE !!!

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

lopes1990
#12 Orędownik

Zrzut ekranu 2025-07-02 003029.png

sprzedawca ma dostępne opcje pod drzwi : pocztex , dhl , ups , dpd , one

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro w ten sposób wspomaga swoich dostawców ale możesz samemu zmienić to Ci wciskają na siłę i wybrać tego który tobie pasuje.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@lopes1990 allegro w ramach usługi Smart samo wybiera za Ciebie kuriera doręczają ego. 

Sam miałem taki przypadek. W ofercie 3 kurierów w Smart. 2 (DHL i DPD)z opcją przewidywana d dostawa jutro  i 1 UPS dostawa po jutrze. Podczas płatności była tylko pozycja kurier. Oczywiście allegro wybrali UPS i paczka była za dwa dni.

oznacz moderatorów