Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Z opcji dostawy Smart zniknęły paczkomaty Inpostu. Interesuje mnie paczkomat DGO05M ul. Boczna 74 w Dąbrowie Górniczej. Z onformacji na stronie Inpostu wynika, że paczkomat jest czynny.
@woj58 Mamy potwierdzenie z InPostu, że paczkomat jest sprawny. Którego zamówienia dotyczy problem z wyborem tego punktu odbioru?
Dotyczy transakcji 336ffda0-7405-11ee-a34a-d3e421e27eb7
@woj58 Nie mogę znaleźć zamówienia po tym numerze. Czy na pewno jest prawidłowy?
Nie dokończyłem zamówienia, gdyż nie była dla mnie korzystna opcja miejsca odbioru.
Towary nadal są w koszyku.
Podaję link do jednego z produktów, który chciałbym zakupić u tego sprzedawcy.
TYTAN Płyn do czyszczenia kominka i grilli spray 12725459804 - Allegro.pl
@woj58 szukasz problemu, tam gdzie go nie ma. Na liście w koszyku pokazuje Ci 4 najbliższe punkty odbioru od wpisanego adresu w formularzu dostawy lub Twojego adresu z konta Allegro. Chcesz wybrać inny lub zobaczyć wszystkie dostępne, to klikasz "zobacz wszystkie na mapie" i voila:
Jak widać paczkomat jest dostępny do wybrania.
@citymaps sytuacja z brakiem punktu odbioru na liście w 99% zgłaszanych "problemów" na Allegro bierze się z braku znajomości Kupujących funkcjonowania koszyka.
Niestety, ale nie jest to takie proste jak piszesz. Wybór paczkomatu z mapy był pierwszą czynnością jaka wykonałem chcąc zapłacić za zamówienie. I klapa - punkt pokazuje się na mapce lecz nie jest możliwe jego wybranie. Klikanie nic nie daje.
Pozostaje jeszcze opcja, że sprzedawca nie ma umowy z Inpostem. Zadam mu pytanie.
@woj58 no to chyba tylko u Ciebie. Bez problemu u tego sprzedawcy wybrałem ten paczkomat:
Otrzymałem odpowiedź od sprzedawcy:
Dzień dobry, płyny powyżej 650 ml, jak i produkty szklane są zablokowane przez dostawę firma InPost.
Dziwne, z paczkomatu Inpostu odbierałem wiele produktów ze szkła, opakowanych w szkło i płyny w pojemnikach nawet 5 litrowych .....
@woj58 sprzedawca ma 100% racji (z małą poprawką - płyny max 750 ml) - https://inpost.pl/sites/default/files/docs/regulaminy/zasady-przygotowania-i-pakowania-przesylek-inp...
Co do wyłączeń z przewozu - nadać zawsze można (kurier nie zajrzy do pudełka, paczkomat już tym bardziej), jednak jeśli dojdzie do szkody, to sprzedawca nie dostanie złamanego grosza. A jak uszkodzi, zabrudzi paczkomat lub inne paczki, to dostanie rachunek za czyszczenie/szkodę.
No cóż, jak wrzuciłeś do koszyka produkt, który nie ma włączonego paczkomatu, to się nie dziw, że nie możesz wybrać tej formy dostawy. Musisz patrzeć na formy dostawy przy każdym produkcie.
Nie jest moim zadaniem (jako kupujący) znać, punkt o punkcie, regulaminy każdej z firm kurierskich. Jeśli paczkomaty ORLEN paczka oraz Allegro One Box, zielony automat, akceptują ten zestaw towaru do przewozu i doręczenia poprzez automat, to skąd miałem wiedzieć, że Inpost jest wyjątkiem. medalik_2009, Ty także nie wiedziałeś o tym wyłączeniu i pisząc
szukasz problemu, tam gdzie go nie ma. Na liście w koszyku pokazuje Ci 4 najbliższe punkty odbioru od wpisanego adresu w formularzu dostawy lub Twojego adresu z konta Allegro. Chcesz wybrać inny lub zobaczyć wszystkie dostępne, to klikasz "zobacz wszystkie na mapie" i voila: ..... Jak widać paczkomat jest dostępny do wybrania.
@citymaps sytuacja z brakiem punktu odbioru na liście w 99% zgłaszanych "problemów" na Allegro bierze się z braku znajomości Kupujących funkcjonowania koszyka.
sugerowałeś, że problem wynika z mojej indolencji w obsłudze oprogramowania.
A tak przecież nie było.
Summa summarum, zarówno ja jak i Ty a może jeszcze ktoś jeszcze spośród czytających, nauczyliśmy się czegoś nowego.
@woj58 ja niczego nie musiałem się uczyć. Nie przerzucaj swojej niewiedzy na mnie. A jeśli nie znałbym regulaminu firmy kurierskiej, to po odpowiedzi sprzedawcy przeczytałbym go, nie zarzucałbym natomiast na publicznym forum sprzedawcy mijania się z prawdą.
Nie napisałeś wcześniej, że wśród tych kilku produktów od jednego sprzedawcy, dodałeś taki, który nie ma dostawy do paczkomatu. Wrzuciłeś link do produktu, który umożliwia taką dostawę. Jeśli chcesz dostać dokładne informacje co do Twojej sytuacji, to podawaj wszystkie do tego potrzebne dane a nie wybiórcze.
Zadziałała prosta zasada, jakie pytanie, taka odpowiedź.
Ty nadal nie rozumiesz jednego, nie mogłeś wybrać paczkomatu, bo przy jednym z produktów nie była ta dostawa włączona przez sprzedawcę. Cenniki dostawy do produktów dopasowuje sprzedawca, nie Allegro na podstawie regulaminów przewoźników. Jak dla mnie to EOT, bo bym musiał narysować komiks byś załapał.
InPost nie zawsze ma aktualną wiedzę na temat swoich paczkomatów a taka sytuacja z brakiem paczkomatu na liście zdarza się dość często. Jeśli jesteś kupującym wybierz inny paczkomat, jeśli sprzedawcą - poproś kupującego o wybranie innego paczkomatu. Twój paczkomat powinien być ponownie dostępny w ciągu 1-2 dni.