anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro stosuje nieuczciwe praktyki?

Client:129625902
#7 Wielbiciel

To już jest skandal. I to poważny. Okazuje się że Allegro ma nową metodę. Bez powodu blokuje konto i żąda przesłania dokumentu tożsamości. Oczywiście ponieważ nikt rozsądny nie przesyła tak wrażliwych dokumentów przez internet, jest to świetny sposób jak allegro może jednocześnie pobierać pieniądze za smart i nie realizować tej uslugi. Nie mogę ani kupować ze smart ani dostać zwrotu pieniędzy za smart. 

oznacz moderatorów
49 ODPOWIEDZI 49

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:129625902 przesłałaś jeden wycinek z całej korespondencji. Oczywiście, że został podany powód (podstawa regulaminowa) i nawet się do niego odniosłaś, zaprzeczając jakoby Ciebie dotyczył. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902  no i już wszystko jasne, Allegro podejrzewa, że z Twojego konta korzysta inna osoba, dlatego chcą potwierdzić Twoją tożsamość, wbrew pozorom, oni robią to dla Twojego dobra, bo zdarzają się przypadki przejęcia konta, a wtedy już tak wesoło nie jest

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

No super dla mojego dobra chcą mnie narażać na wysłanie dokumentów przez internet.  Chyba po to żeby wziąć kredyt na mój dowód.  Gdyby konto przejęła inna osoba, od razu byłoby widać na koncie - w historii zakupów 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902  już Ci pisałem, że na Allegro każdy sprzedający musi się "wylegitymować" dowodem osobistym, a uwierz mi jest ich naprawdę sporo i jakoś Allegro nie wzięło sobie na nikogo kredytu😉, no i druga sprawa napisali Ci, że zablokowali na podstawie  podstawy regulaminowej, czy jednak podali Ci punkt regulaminu🤔

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Podali punkt regulaminu i z tego nic nie wynika. Jak chcę się dowiedzieć o co konkretnie chodzi to nie odpowiadają, bo chodzi tylko o wymuszenie wysłania dokumentu.  Jeśli na każdym to wymuszają trzeba gdzieś to zgłosić.  Nie mogą tak bezkarnie naruszać praw konsumenta 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902 @A zgłaszaj. Allegro ma to w 🙂 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902  nikt nic nie wymusza, możesz spokojnie opuścić Allegro, to tak samo jak byś poszedł do sklepu kupić piwo i kasjerka powiedziała by, ja poproszę dowód, a Ty na to: "chcecie ode mnie wymusić dane, naruszacie  moje prawa konsumenta...", co byś zrobił wyszedł ze sklepu, czy wzywał UOKIK🤔

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel
  • Allegro bezprawnie zablokowało mi konto, nie mogę korzystać z oplaconej usługi smart, nie chcą mi zwrócić pieniędzy i nie odpowiadają na moje maile. Nie polecam Allegro
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

a ptaszki ćwierkają ,że jedna chcą Ci oddać ..😁

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

To niech oddadzą.  Bo na razie to płacę za usługę z której nie mogę korzystać i nawet nie odpowiedzieli na moje maile w tej sprawie 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Podstawa regulaminowa? I ja mam się do tego odnieść? Jaka konkretnie podstawa regulaminowa? Mam zgadywać?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902 Masz podaną podstawę , a tu link do regulaminu https://allegro.pl/regulamin?srsltid=AfmBOoq69CwU8fiS5arvM6xoXKrpqeuVglbcLlmHh8DXfr6_Mgy1ZUkj 

miłej lektury , ja idę 😴

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria  a ja słyszałem hipotezę, że starsi ludzie mało śpią😁

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T wstaję o 4:30 , przed kogutami .🙄

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Przecież z tego nic nie wynika? Podejrzewają że jestem nieletnia? Mam zgadywać o co chodzi? Przecież to kpina. Czy tak trudno jest napisać o co konkretnie chodzi. Oczywiście że nie. Chodzi o wymuszenie dokumentów 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902  sprawdziłem w systemie i potwierdzam, Allegro chce wyłudzić od Ciebie dane, bo chce wziąć kredyt na spłacenie długów dla Inpostu😁

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@KOGIEL_T A może autorka wątku ma coś do ukrycia🤔, na przykład... diamentowy pesel?😁

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@szymela54  no tak, tego nie sprawdziłem😁, bo to są tajne dane😔, ale jak by miała diamentowy PESEL, to pewnie by starczyło na Inpost i jeszcze akcje Allegro poszły by w górę😉

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@KOGIEL_T O to chodzi, o to chodzi. I właśnie tu jest pies pogrzebion😉

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Można się śmiać ale tak naprawdę śmiesznie nie jest kiedy allegro zablokowało konto kompletnie ma to gdzieś nie chce oddać pieniędzy i nie odpowiada na maile

oznacz moderatorów